DECRET 266/1991, d'11 de desembre, pel qual es regula la capacitat sancionadora que preveu la Llei 20/1985, de 25 de juliol, de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència, parcialment modificada per la Llei 10/1991, de 10 de maig.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

La Llei 10/1991, de 10 de maig, modifica, entre d'altres, diversos preceptes de la Llei 20/1985, de 25 de juliol, de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència, relatius al règim sancionador.

Per aquest motiu, escau determinar els òrgans i les autoritats competents per a l'exercici de les facultats sancionadores en aquesta matèria.

En conseqüència, atès el que preveu la disposició final 1 de la Llei esmentada, i d'acord amb l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Els òrgans competents de l'Administració de la Generalitat per a la imposició de les sancions i les mesures a què es refereix el capítol 5, títol 7, de la Llei 20/1985, de 25 de juliol, parcialment modificada per la Llei 10/1991, de 10 de maig, són els següents: 1.1 Els òrgans territorials del Departament de Sanitat i Seguretat Social, als quals correspon imposar les sancions que preveu la comissió de faltes lleus. 1.2 El director general de Salut Pública, al qual corresponen les funcions següents:

  1. Imposar les sancions que preveu la comissió de faltes greus.

  2. Acordar, com a mesura de precaució, el decomís de les mercaderies objecte de contravenció. 1.3 El conseller de Sanitat i Seguretat Social, al qual corresponen les funcions següents:

  3. Imposar les sancions que preveu la comissió de faltes molt greus.

  4. Acordar, com a sanció accessòria, el decomís de la mercaderia objecte de contravenció.

  5. Proposar al Govern de la Generalitat la sanció complementària de suspensió d'activitats de l'empresa, el servei o l'establiment infractor.

  6. Proposar al Govern de la Generalitat la sanció complementària de tancament o de clausura de l'empresa, el servei o l'establiment infractor. 1.4 El Govern de la Generalitat, al qual corresponen les funcions següents:

  7. Acordar la sanció complementària de suspensió d'activitats de l'empresa, el servei o l'establiment infractor.

  8. Acordar la sanció complementària de tancament o de clausura de l'empresa, el servei o l'establiment infractor. El director general de Salut Pública pot acordar, per raons d'exemplaritat i en previsió de futures conductes infractores, la publicitat de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR