ORDRE IRP/423/2007, de 13 de novembre, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions destinades a associacions no lucratives per promoure la realització de plans de participació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/423/2007, de 13 de novembre, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions destinades a associacions no lucratives per promoure la realització de plans de participació.

A Catalunya hi ha un nombre important d'organitzacions ciutadanes no lucratives que adopten la forma jurídica d'associacions i desenvolupen una meritòria tasca de vertebració de la societat civil promovent projectes i activitats molt variats en els nostres barris, pobles i ciutats.

Els ens locals i els diferents departaments de la Generalitat desenvolupen plans de suport a aquests projectes i activitats per col·laborar en el seu foment i millora. En aquesta funció de suport i recolzament del món associatiu es vol incorporar el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, que en el seu organigrama té la Direcció General de Participació Ciutadana que, entre d'altres funcions, li correspon, d'acord amb l'article 258.1.a) del Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, fomentar els valors i les pràctiques de participació ciutadana que enriqueixen la qualitat de la vida democràtica i la pràctica de l'associacionisme.

Des d'aquesta especificitat, es promou aquesta convocatòria de subvencions ja que el món associatiu, avui, necessita d'una millor estructuració dels canals i espais que utilitza per facilitar la participació i implicació del seu principal actiu: la gent. Persones associades, voluntàries, que col·laboren econòmicament, que dediquen part dels seus recursos o del seu temps lliure a la tasca de l'associació, usuaris de les activitats o els serveis promoguts per les associacions són algunes de les maneres en les que hom pot vincular-se amb una associació

Hi ha diferents nivells de compromís i diferents nivells de relació. Hi ha alguns més necessaris que d'altres, però tots són importants, i una forma d'afavorir el creixement i la millora del sector associatiu, és ajudar-lo a estructurar millor els canals de relació interna i externa que permetin aprofitar els diferents vincles existents per promoure un major grau de compromís amb l'associació i les seves finalitats.

Per fer-ho cal que les associacions disposin d'una anàlisi real de la seva organització, de les seves relacions, de les diferents maneres de vincular-se amb el projecte i articulin els instruments necessaris que millor puguin canalitzar aquestes vinculacions.

Salvant les distàncies podríem dir que les associacions ciutadanes necessiten planificar la participació de les diferents persones que es poden relacionar amb el projecte, de la mateixa manera que els poders públics han de planificar les accions necessàries per facilitar la participació ciutadana del conjunt de la població en els afers públics. Són escales i nivells diferents però responen al mateix principi, sentir-se part de la comunitat a la qual es pertany i tenir a l'abast els mitjans que permeten millorar el compromís amb els afers col·lectius.

Aquesta convocatòria de subvencions vol recolzar aquesta iniciativa, vol ajudar a les associacions catalanes a analitzar les seves potencialitats i les seves relacions internes i externes per poder elaborar el pla de participació que permeti un millor aprofitament de les variades i diverses maneres de comprometre's amb el projecte i les finalitats associatives.

Vist el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

.1 Aprovar les bases reguladores d'aquesta convocatòria que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

.2 Fer pública la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a les associacions per promoure la realització de plans de participació.

.3 El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions serà de 30 dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria.

.4 La quantia màxima total que es destinarà a aquestes subvencions serà de 700.000 euros, distribuïda en les anualitats següents: any 2007, 200.000 euros; any 2008, 500.000 euros. L'anualitat 2007 és a càrrec de la partida pressupostària IT05D/482000100/1210 del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a l'any 2007.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de novembre de 2007

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores de les subvencions

.1 Objecte

L'objecte d'aquest línia de subvencions és facilitar l'elaboració del pla de participació a les associacions.

.2 Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions les associacions constituïdes a l'empara de l'article 22 de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR