ORDRE IRP/375/2008, de 29 de juliol, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions a associacions no lucratives per valorar l'impacte ambiental de projectes i s'obre la convocatòria per a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/375/2008, de 29 de juliol, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions a associacions no lucratives per valorar l'impacte ambiental de projectes i s'obre la convocatòria per a l'any 2008.

La Directiva 85/337/CEE, del Consell, incorporada a través del Reial decret legislatiu 1302/1986 i modificada per les directives 97/11/CE i 2003/35/CE, relativa a l'avaluació de les repercussions de determinats projectes públics i privats sobre el medi ambient, ha regulat la realització dels estudis d'avaluació d'impacte ambiental. Aquesta normativa conté annexos amb els projectes que s'han de sotmetre a avaluació ambiental.

Per altra banda, la Llei 27/2006, de 28 d'abril, sobre l'avaluació dels efectes de determinats plans i programes en el medi ambient (que incorpora les directives 2003/4/CE i 2003/35/CE; el Text refós de la qual és en el Reial decret legislatiu 1/2008) regula els drets d'accés a la informació, de participació pública de l'accés a la justícia en matèria de medi ambient. Aquesta normativa defineix la necessitat de participació pública en l'elaboració de projectes amb impacte mediambiental.

D'acord amb les previsions legals i d'acord amb el Decret 401/2004, de 5 d'octubre, pel qual es regula la participació de les organitzacions no governamentals i d'altres entitats sense ànim de lucre vinculades a l'ecologia i a la protecció del medi ambient en les activitats i programes del Departament de Medi Ambient i Habitatge, el Departament va crear el Registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat. Aquest Registre ha de ser l'instrument per facilitar la relació entre el Departament i les entitats mediambientals, afavorint la informació, la consulta i la participació d'aquestes entitats en relació a l'avaluació ambiental.

En aquest marc, l'objectiu d'aquesta convocatòria de subvencions és donar suport a aquelles entitats registrades que hagin participat en l'anàlisi de l'impacte ambiental de projectes de la Generalitat de Catalunya, per tal que aquestes aportacions tinguin la qualitat suficient. La convocatòria, per tant, s'adreça a totes aquelles activitats d'assessorament i anàlisi que contribueixen a millorar la qualitat i la professionalitat d'aquestes aportacions.

Per tot això, d'acord amb el que preveu el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Àrea d'Assessorament Jurídic en l'Àmbit de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

.1 Aprovar les bases reguladores d'aquesta convocatòria que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

.2 Fer pública la convocatòria, per a l'any 2008, de subvencions destinades a les entitats inscrites al Registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat que hagin participat en la valoració de l'impacte ambiental de projectes.

.3 El termini de presentació de sol·licituds començarà a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà als 20 dies hàbils.

.4 La quantia màxima total que es destinarà a aquestes subvencions serà de 15.000 euros, a càrrec de la partida pressupostària IT05/482000100/1310 del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a l'any 2008.

.5 Són objecte d'aquestes subvencions els informes sobre projectes que s'hagin presentat a l'Administració competent des de l'entrada en vigor de la Llei 27/2006 fins el 31 de desembre de 2007. Queden inclosos aquells informes que s'hagin presentat formalment en relació amb projectes en què la normativa obligui a l'avaluació ambiental, encara que no s'hagin realitzat els tràmits preceptius de comunicació i participació social de forma adequada.

Disposició final

Aquesta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR