DECRET 509/1982, de 23 de desembre, pel qual la Generalitat assumeix les competències relatives a la Borsa de Comerç de Barcelona.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

L'article 9.20 de l'Estatut d'Autnomia de Catalunya atorga a la Generalitat de Catalunya competËncia exclusiva sobre l'establiment i ordenaciÛ de centres de contractaciÛ de mercaderies i valors, de conformitat amb la legislaciÛ mercantil.

D'altra banda, l'article 10.1.4 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat el desenvolupament legislatiu i l'execuciÛ en matËria d'ordenaciÛ del crËdit, banca i assegurances, en el marc de la legislaciÛ b‡sica de l'Estat i, si s'escau, en els termes que aquella legislaciÛ estableixi.

AixÚ concorda amb l'article 149.1.11 de la ConstituciÛ que reserva a l'Estat les matËries de sistema monetari: canvi, i convertibilitat; bases de l'ordenaciÛ de crËdit, banca i assegurances.

L'assumpciÛ per la Generalitat de les competËncies dels articles 9.20 i 10.1.4 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya va ser prevista pel Decret 414/1982, de 21 d'octubre. No obstant aixÚ, havent-se constatat certs errors materials en la seva publicaciÛ i determinades inexactituds en el seu contingut, i per tal d'evitar els possibles problemes que es derivarien cas de mantenir-se el Decret esmentat amb una simple correcciÛ d'errades que podria motivar greus conflictes de consulta, resulta mÈs aconsellable de disposar d'un sol text que resolgui aquestes dificultats.

Per tant, en el marc de les actuals lleis i disposicions de l'Estat, i mentre el Parlament de Catalunya no legisli sobre la matËria, tal com preveu la disposiciÛ transitÚria segona de l'Estatut d'Autonomia, a proposta del Conseller d'Economia i Finances i prËvia deliberaciÛ del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- D'acord amb el que estableix l'article

9.20 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, la Generalitat de Catalunya assumeix les competËncies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR