DECRET 17/1981, de 30 de gener, assumint les competències en matèria de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 111, p. 104, d'11.2.1981, en el DOGC núm. 112, p. 126, de 18.2.1981 i en el DOGC núm. 120, p. 316, de 8.4.1981).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a l'article 9.22, atorga a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva pel que fa a les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació, sens perjudici d'allò que disposa l'article 149.1.10 de la Constitució.

Atesa la naturalesa i funcions de les esmentades Cambres i mentre la Generalitat no hagi fet ús de la potestat legislativa, és convenient que des d'ara assumeixi l'exercici de les facultats que li corresponen d'acord amb la disposició transitòria segona de l'Estatut.

Per tant, a proposta del Conseller de Comerç i Turisme, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

r.

- Les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i

Navegació de Catalunya, Corporacions de dret públic, a les quals correspon la representació dels interessos generals del comerç, la indústria i la navegació de la respectiva demarcació, dintre del marc de les lleis i disposicions de l'Estat que actualment les regulen, depenen de la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Comerç i Turisme, llevat de l'execució de llurs funcions relacionades amb les matèries que l'article 149.1.10 de la Constitució reserva a l'Estat.

Article 2

n.

- Les funcions consultives i de proposta de les

Cambres, d'acord amb la base segona i amb la base tercera, paràgraf 1r, de la Llei de Bases de 29 de juny de 1911, i amb l'article 2, apartats A, B i C, del Reglament General de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació d'Espanya (Decrets números 1291/1974 i 753/1978), s'entendran referides als òrgans de govern de la Generalitat de Catalunya, en el seu àmbit de competències, i les exerciran davant o a través del Departament de Comerç i Turisme, o donant-ne coneixement previ a aquest Departament, sens perjudici que continuïn exercint les funcions consultives respecte a l'Administració Central de l'Estat en les matèries competència d'aquesta.

Article 3

r.

- Queden atribuïdes a la Generalitat de

Catalunya i seran exercides pel Departament de Comerç i Turisme les funcions i competències que són encomanades a òrgans de l'Administració Central de l'Estat per les bases tercera, paràgrafs 2n, 3r i 4t, quarta i cinquena, paràgrafs 2n i 3r, de la Llei de Bases; pels articles 3r, apartats A, E i L; 5è, apartats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR