ACORD GOV/215/2010, de 16 de novembre, pel qual s'aprova el Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/215/2010, de 16 de novembre, pel qual s'aprova el Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions.

Mitjançant l'Acord de 26 d'agost de 2003 el Govern va crear el Pla integral per a les persones amb problemes de salut mental que implicava els diferents departaments de la Generalitat que hi eren afectats, per tal que en el marc de les seves competències es poguessin portar a terme mesures adreçades a la detecció precoç, el tractament, la rehabilitació, la reinserció social i laboral, el suport social i educatiu i el suport a les famílies. Així mateix, aquest Acord va constituir una Comissió Interdepartamental que tenia com a funcions, entre d'altres, elaborar el Pla d'atenció integral per a l'atenció a les persones amb problemes de salut mental, que havia d'incloure les polítiques prioritàries a desenvolupar en els propers 10 anys, i un Comitè tècnic, per tal que definís les actuacions i elaborés una proposta de pla operatiu d'implantació on es concretessin les accions i els projectes a desenvolupar, la programació i la proposta de recursos per dur-les a terme.

Posteriorment, el Decret 30/2006, de 28 de febrer, pel qual es crea el Pla director de salut mental i addiccions i el seu Consell Assessor, va crear el Pla director de salut mental i addiccions, com a instrument d'informació, estudi i proposta, mitjançant el qual el Departament de Salut determina les línies directrius per impulsar, planificar, coordinar i avaluar les actuacions a desenvolupar en l'àmbit de la promoció de la salut mental, la prevenció i el tractament de les malalties associades amb la salut mental i les addiccions, i millorar la qualitat de vida dels afectats.

En el marc de les seves funcions el Pla director de salut mental i addiccions inclou el desenvolupament de mesures orientades a fomentar, des de l'àmbit de la salut, l'atenció integral a les persones amb problemes de salut mental i coordinar el desenvolupament d'aquestes mesures, així com definir actuacions d'abast intersectorial.

El Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions es constitueix com un instrument que ha de facilitar el desenvolupament de les línies d'actuació futures del Govern de la Generalitat per millorar la salut mental d'aquells col·lectius que requereixen d'un esforç complementari intersectorial i interdepartamental.

La missió del Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions és contribuir a la millora de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR