DECRET 74/1985, de 18 de gener, sobre atorgament de subvencions a serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

L'experiència en l'aplicació dels Decrets sobre subvencions als serveis regulars, corresponents a exercicis anteriors, aconsella tant el manteniment d'aquest tipus de subvencions, pels seus efectes positius sobre serveis d'interès social, com la introducció de certes modificacions que incrementin la seva efectivitat.

Tractant d'aconseguir aquest darrer objectiu, es regulen amb més amplitud les subvencions de capital destinades a la renovació de vehicles, permetent que hi accedeixin empreses mitjanes que es troben en disposició d'efectuar l'esforç financer complementari precís que haurà de concretar-se en un programa de finançament. Amb aquest enfocament es pretén d'augmentar considerablement el volum de recursos utilitzats en aquest tipus d'ajudes, orientades a millorar la qualitat i seguretat dels serveis.

També s'incorporen novetats en la regulació de les subvencions corrents, adreçades a mantenir serveis d'interès social en condicions de baixa ocupació. Així, s'estableix que siguin les concessions en el seu conjunt, i no els serveis parcials els destinataris de les ajudes, ja que aquelles constitueixen la unitat de risc; a més, s'augmenten les limitacions en la freqüència per concedir prioritat a les situacions més dificultoses, i s'introdueix la variable "quilometratge anual" amb major significació que la longitud de l'itinerari per caracteritzar l'oferta. Finalment, una més àmplia consideració de l'estacionalitat de serveis -estimant-se que la presència en gran mesura d'aquest element coadjuva a l'equilibri financer de la línia- així com altres detalls menors, constitueixen les novetats del present Decret.

Per tot això, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Amb càrrec a la partida 09.03.461.02 del

pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 1985, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques estableix un programa de subvencions per als serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera que operin al territori de Catalunya, al qual podran acollir-se, en la forma i les condicions que determina el present Decret, les empreses que gestionen els esmentats serveis.

Article segon

- Les subvencions previstes en el present

Decret adoptaran les modalitats següents:

  1. Subvenció per als serveis, l'establiment dels quals hagi estat instat per l'Administració de la Generalitat per raó d'interès públic; o aquells que per la mateixa causa hagin d'experimentar ampliacions d'itinerari o calendari o intensificació de les expedicions.

  2. Subvencions per a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR