DECRET 49/1993, de 23 de febrer, pel qual s'atribueixen funcions a la Comissió de Cooperació Local de Catalunya i a la Direcció General d'Administració Local en matèria de cooperació i col·laboració amb les corporacions locals.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La Comissió de Cooperació Local, creada per l'article 173 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, és l'òrgan de participació i proposta en relació amb la cooperació econòmica destinada a finançar inversions en obres i serveis de competència municipal.

L'article 2 del Reial decret 2115/1978, de 26 de juliol, estableix que totes les funcions que la Comissió Nacional de Col·laboració de l'Estat amb les Corporacions Locals dugui a terme en relació amb les de Catalunya s'efectuaran mitjançant la Generalitat. Així mateix, es transfereixen les funcions que en relació amb el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya corresponen a les comissions provincials de Col·laboració de l'Estat amb les Corporacions Locals de Catalunya. Aquestes competències es van assignar al Departament de Governació mitjançant el Decret de 21 d'octubre de 1978.

Posteriorment, d'acord amb l'article 1.M) del Decret 160/1980, de 19 de setembre, pel qual la Generalitat assumeix competències en matèria de règim local, les comissions provincials de Col·laboració de l'Estat amb les Corporacions Locals, regulades a l'article 12 del Decret 1467/1977, de 17 de juny, van passar a dependre de la Generalitat de Catalunya.

L'esmentat article 12 establia que corresponien a aquestes comissions les competències que la legislació vigent atribuïa a les comissions provincials de Serveis Tècnics en tots els aspectes relatius a la cooperació entre l'Administració estatal i la local.

Les competències assenyalades al Decret 160/1980 es van atribuir al Departament de Governació per mitjà del Decret 230/1980, de 18 de novembre.

A la vista d'això, un cop creada la Comissió de Cooperació Local de Catalunya, és necessari atribuir a aquest òrgan de participació i proposta les competències que, d'acord amb la legislació vigent, corresponen a aquestes comissions provincials.

Atès que es va donar audiència a les associacions representatives dels ens locals;

Atès que la Comissió de Cooperació Local de Catalunya, en la seva sessió d'1 de desembre de 1992, va emetre informe favorable sobre aquest tema;

Per tant, a proposta de la consellera de Governació i amb la deliberació prèvia del Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

1.1 S'atribueixen a la Comissió de Cooperació Local de Catalunya les funcions previstes per a les comissions provincials de Col·laboració de l'Estat amb les Corporacions Locals de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR