DECRET 115/1996, de 2 d'abril, de designació de l'organisme competent previst al Reglament CEE 1836/93, del Consell, de 29 de juny, relatiu a auditories mediambientals i determinació de les actuacions per a la designació de l'entitat d'acreditació de verificadors mediambientals.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

El Reglament CEE 1836/93, del Consell, de 29 de juny, preveu un sistema comunitari de gestió i auditoria mediambiental al qual poden adherir-se, amb caràcter voluntari, les empreses del sector industrial.

D'acord amb aquest Reglament, els estats membres han de designar els organismes competents i han d'establir un sistema d'acreditació de verificadors mediambientals independents.

Mitjançant el Reial decret 85/1996, de 26 de gener, s'han establert normes per a l'aplicació de l'esmentat Reglament CEE 1836/93, entre les quals consta la designació dels organismes competents per part de les comunitats autònomes, que, a més, també poden designar entitats d'acreditació de verificadors mediambientals, previ compliment de les condicions i requisits establerts en el Reial decret 2200/1995, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de la infraestructura per a la qualitat i la seguretat industrial.

Els organismes competents rebran les declaracions mediambientals, comprovaran el compliment dels requisits exigits en el Reglament comunitari i decidiran sobre la inscripció dels centres que ho sol·licitin en el registre oficial que tindran al seu càrrec. Per la seva part, les entitats d'acreditació decidiran, indistintament, sobre les sol·licituds que els presentin els verificadors mediambientals per actuar en aquest camp, i supervisaran a aquells que desenvolupin aquesta activitat en el seu territori.

Les comunitats autònomes han de notificar a la Secretaria d'Estat de Medi Ambient i Habitatge els organismes competents i entitats d'acreditació que hagin designat per a la seva posterior comunicació a la Comissió Europea, mitjançant el procediment corresponent.

Per tot això, a proposta del conseller de Medi Ambient, prèvia deliberació del Govern,

Decreto:

Article 1

Designar la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient com a organisme...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR