ORDRE VCP/60/2010, de 28 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/60/2010, de 28 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana.

D'acord amb el Decret 216/2005, d'11 d'octubre, d'estructura orgànica de la Secretaria de Política Lingüística, modificat pel Decret 632/2006, de 27 de desembre, una de les funcions d'aquest òrgan és establir i dur a terme polítiques tendents a fomentar els usos de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat i la disponibilitat de productes i serveis en català. En concret, té la funció d'impulsar específicament el cinema en català i de gestionar les convocatòries d'ajuts a iniciatives vinculades a aquesta activitat.

La Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, té, com a objectiu principal, entre d'altres, emparar i fomentar l'ús del català per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i normalitzar i fomentar l'ús del català en el món socioeconòmic. La Llei esmentada preveu que el Govern de la Generalitat ha d'afavorir, estimular i fomentar el doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d'expressió original no catalana i la distribució en qualsevol format, i l'exhibició d'aquests productes.

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent, en especial l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana, els quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició addicional

L'efectivitat dels ajuts que regula la present Ordre queda condicionada que el règim d'ajuts rebi l'autorització de la Comissió Europea o es consideri autoritzat per la Comissió Europea.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la publicació en el DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 28 de gener de 2010

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del govern

Annex

Bases

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable a les subvencions que regulen aquestes bases l'integren els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació justificació i control d'ajuts i subvencions, en tot el que no contradigui o s'oposi als preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

.2 Empreses beneficiàries

Poden optar a aquestes subvencions les empreses de distribució cinematogràfica que estiguin interessades en realitzar el doblatge o la subtitulació en català de llargmetratges en versió original a llengua no oficial a Catalunya i de qualsevol procedència.

Les empreses distribuïdores han d'estar inscrites en el registre d'empreses audiovisuals corresponent.

No es concediran ajuts amb càrrec al present règim a empreses subjectes a una ordre de recuperació pendent després d'una decisió prèvia de la Comissió que hagi declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat comú.

S'exclouen de la categoria d'empreses beneficiàries les empreses que puguin considerar-se en crisi conforme a la definició que recullen les Directrius comunitàries sobre ajuts estatals de salvament i reestructuració d'empreses en crisi (DOUE C 244, d'1.10.2004) quan les potencials beneficiàries siguin grans empreses. En cas que les empreses sol·licitants siguin pimes, es determinarà si estan o no en situació de crisi d'acord amb els paràmetres que figuren a l'article 1.7 del Reglament (CE) núm. 800/2008, de 6 d'agost de 2008, pel qual es declaren determinades categories d'ajuda compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat (Reglament general d'exempció per categories) (DOUE L 214, de 9.8.2008).

.3 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions és promoure iniciatives destinades a augmentar les estrenes de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana.

3.1 Costos subvencionables.

Es poden concedir subvencions per als conceptes següents:

  1. Per a despeses de doblatge al català de llargmetratges.

  2. Per a despeses de subtitulació al català de llargmetratges.

  3. Per a despeses de còpia en format de 35 mm o en format digital.

  4. Per a despeses de material promocional.

    Queden exclosos de la subvenció els llargmetratges que hagin rebut ajuts de la Generalitat de Catalunya per a la producció, atès que l'Institut Català de les Indústries Culturals del Departament de Cultura ja atorga subvencions per a produccions catalanes.

    Els llargmetratges per als quals se sol·licitin les subvencions s'estrenaran abans de finalitzar l'any de la convocatòria.

    Els llargmetratges subvencionats s'inclouran en la publicitat promocional que la Secretaria de Política Lingüística realitza en diferents mitjans sobre les estrenes de cinema en català.

    3.2 Intensitat de l'ajuda.

    L'ajuda atendrà fins al 100% de les despeses pels conceptes que indica la base 3.1, sempre que es compleixin la totalitat de les condicions que estableixen aquestes bases.

    3.3 Acumulació de l'ajuda.

    Aquestes subvencions poden ser compatibles amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat procedents d'altres administracions o altres ens públics o privats. En aquest supòsit, els ingressos totals no podran excedir els costos totals de l'activitat.

    .4 Requisits

    Per poder optar a les subvencions s'hauran de complir els següents requisits:

  5. Els llargmetratges per als quals se sol·liciti una subvenció no han d'haver rebut prèviament ajuts a la producció cinematogràfica per part de la Generalitat de Catalunya a través de l'Institut Català de les Indústries Culturals.

  6. Per poder optar a una subvenció per a doblatge al català:

    Les empreses distribuïdores han d'estrenar els llargmetratges a Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR