ORDRE CLT/83/2002, d'1 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a augmentar l'exhibició comercial de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana (codi 123).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CLT/83/2002, d'1 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a augmentar l'exhibició comercial de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana (codi 123).

L'article 28.1.c de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, estableix que el Govern de la Generalitat ha de fomentar el doblatge i la subtitulació en català de pel·lícules d'expressió original no catalana i l'exhibició d'aquests productes.

D'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a augmentar l'exhibició comercial de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana, que consten a l'annex.

Barcelona, 1 de març de 2002

Jordi Vilajoana i Rovira

Conseller de Cultura

Annex

Bases

-1 Objecte

Les subvencions regulades en aquestes bases tenen per objecte augmentar l'exhibició comercial de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana.

Queden exclosos d'aquestes subvencions els supòsits següents:

  1. exhibició de llargmetratges de producció catalana.

  2. exhibició feta per sales o circuits no comercials.

  3. exhibició feta de manera gratuïta.

    -2 Contingut

    Les subvencions consisteixen en un ajut de vint-i-cinc cèntims d'euro (0,25 euros) per cada entrada venuda per a l'exhibició dels llargmetratges previstos a la base 1, durant el període que estableixi cada convocatòria.

    Les convocatòries poden establir un nombre mínim d'entrades per poder gaudir de les subvencions.

    El càlcul de l'import de les subvencions es fa en base a les dades que consten en els fulls de declaració setmanal presentats per les empreses exhibidores en compliment del que estableix l'article 18 del Decret 267/1999, de 28 de setembre, sobre règim administratiu de la cinematografia i de l'audiovisual.

    -3 Criteris d'atorgament

    Les subvencions es concedeixen en funció de les disponibilitats pressupostàries que es prevegin a cada convocatòria i d'acord amb l'ordre de presentació de les sol·licituds.

    -4 Empreses destinatàries

    Poden optar a aquestes subvencions les empreses d'exhibició cinematogràfica que hagin exhibit llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana, de qualsevol procedència.

    Les empreses exhibidores han d'estar inscrites en el Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya.

    -5 Sol·licituds

    Les sol·licituds de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR