ORDRE MAH/119/2006, de 9 de març, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació trimestral i de resum de facturació del cànon de l'aigua a presentar per les entitats subministradores d'aigua.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/119/2006, de 9 de març, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació trimestral i de resum de facturació del cànon de l'aigua a presentar per les entitats subministradores d'aigua.

La Llei 6/1999, de 12 de juliol, d'ordenació, gestió i tributació de l'aigua, va crear el cànon de l'aigua com a impost amb finalitat ecològica i ingrés específic del règim economicofinancer de l'Agència Catalana de l'Aigua. Actualment, la seva regulació ha estat incorporada en el títol VI del Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la legislació d'aigües de Catalunya. L'article 66 d'aquesta norma preveu que les entitats subministradores, que actuen com a gestores del cànon de l'aigua, recaptin aquest tribut pel seu posterior ingrés en favor de l'Administració hidràulica catalana.

Les previsions del títol V de la Llei 6/1999, actual títol VI del Text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, van ser objecte de desenvolupament mitjançant el Decret 103/2000, de 6 de març, pel que s'aprova el Reglament dels tributs gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua.

En el títol tercer d'aquesta norma reglamentària, relatiu a les normes de gestió del tribut, es defineix en tot cas el règim jurídic d'aquestes entitats subministradores que col·laboren amb l'Administració, gestionant i recaptant el tribut en els casos en què els usuaris de l'aigua s'abasteixen des de la xarxa domiciliària d'abastament. En el marc d'aquesta gestió, les entitats subministradores estan obligades a la presentació de models tributaris referents a la facturació, recaptació i posterior ingrés dels imports del cànon de l'aigua.

Amb la finalitat de simplificar les tasques de gestió tributària dutes a terme per les entitats subministradores, el Decret 47/2005, de 24 de març, de modificació del Decret 103/2000, de 6 de març, pel que s'aprova el Reglament dels tributs gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua, va aprovar el model d'autoliquidació trimestral i el model de declaració resum de facturació. La disposició final primera de l'esmentat Decret 47/2005 habilita el conseller de Medi Ambient i Habitatge per aprovar els models tributaris.

Atesa l'experiència adquirida en l'àmbit de la gestió tributària mitjançant entitats subministradores i la voluntat de simplificar encara més la relació de les entitats subministradores amb l'Agència Catalana de l'Aigua, basada primordialment en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR