ORDRE TRE/65/2009, de 9 de febrer, de creació de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Departament de Treball.

SecciónDisposicions Generals
EmisorServei D'Ocupació de Catalunya
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/65/2009, de 9 de febrer, de creació de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Departament de Treball.

L'article 15 de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, relativa a la creació de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, estableix que seran objecte d'inscripció en el Registre de Protecció de Dades de Catalunya els fitxers de dades personals inclosos en l'àmbit d'aplicació de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, que siguin de titularitat de la Generalitat de Catalunya, dels ens que integren l'Administració local en l'àmbit territorial de Catalunya i de la resta d'organismes i entitats a què es refereix l'article 3 de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, i també les dades relatives a aquests fitxers que siguin necessàries per a l'exercici dels drets d'informació, d'accés, de rectificació, de cancel·lació i d'oposició.

La Resolució TIC/2593/2003, de 29 de juliol, per la qual es fa públic l'Acord de la Comissió de Govern per a Assumptes Econòmics de 15 de juliol de 2003, pel qual es constitueix el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i se n'aproven els Estatuts, estableix que el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya és una entitat de dret públic, de caràcter associatiu, voluntari i indefinit, dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb la plena capacitat jurídica que requereixi el compliment dels seus objectius en tot l'àmbit del territori català.

El Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, a l'article 1.7 estableix que el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i altres entitats que es puguin crear per tal de gestionar de manera integrada o compartida els serveis ocupacionals són vinculades al Departament de Treball mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya.

L'article 20.1 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només es poden fer per mitjà d'una disposició general publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat o en el diari oficial corresponent.

Donada la necessitat del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya de recollir dades de caràcter personal de forma automatitzada o en format paper, per tal de desenvolupar les seves tasques de gestió interna i totes aquelles que li han estat legalment i estatutàriament atribuïdes, mitjançant els Estatuts publicats a la Resolució TIC/2593/2003 esmentada;

D'acord amb el Dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i d'acord amb les atribucions que m'han estat conferides per la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades,

Ordeno:

Article 1

Creació de fitxers

La present Ordre té per objecte la creació de cinc fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i que es descriuen als annexos 1 a 5.

Els esmentats fitxers resten subjectes a la regulació continguda a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i altra normativa aplicable.

Article 2

Regulació dels fitxers

D'acord amb l'apartat segon de l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, i l'article 54.1 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, per a cada fitxer descrit als annexos 1 a 5 de l'Ordre es regula el seu tractament automatitzat i se n'estableix la denominació, així com la descripció de la seva finalitat i usos previstos; les persones o col·lectius sobre els quals s'obtenen les dades; el procediment de recollida de les dades i la seva procedència; l'estructura bàsica del fitxer mitjançant la descripció detallada dels tipus de dades personals que s'inclouen i el sistema de tractament que s'utilitzarà; les comunicacions de dades indicant els seus destinataris i, si s'escau, les transferències de dades a països tercers, indicant els països de destí; els òrgans responsables del fitxer; els serveis o unitats davant els quals es poden exercir els corresponents drets i, finalment, els nivells de seguretat bàsic, mitjà o alt que resultin exigibles.

Article 3

Mesures de gestió i organització

Els titulars dels òrgans responsables de cada fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal adoptaran les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, així com totes aquelles mesures necessàries destinades a fer efectius els drets dels ciutadans reconeguts en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, i en els seus desplegaments reglamentaris.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de febrer de 2009

Mar Serna Calvo

Consellera de Treball

Annex 1

Fitxer: Personal del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

  1. Finalitat del fitxer i usos previstos: la finalitat del fitxer és la gestió del personal al servei del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i els candidats que participen en processos de selecció. Els usos previstos són: l'administració del personal, les retribucions, confecció de nòmines i ordres de viatge, gestió de les diferents situacions administratives, permisos, llicències, vacances, incidències horàries, comunicacions a empleats, llistes en processos de selecció i elaboració de borses de treball, gestió de la formació interna, així com l'explotació estadística, estudis i informes de gènere.

  2. Persones i/o col·lectius obligats a subministrar la informació i sobre els quals s'obtenen les dades de caràcter personal: personal al servei del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i persones candidates en els processos de selecció de personal.

  3. Procediment de recollida de les dades personals: les dades s'obtenen directament de les persones físiques, mitjançant el corresponent procediment establert d'accés (currículum i formularis en suport paper o informàtic). El procediment de les dades sol·licitades és obligatori per a la contractació.

  4. Estructura bàsica del fitxer, descripció del tipus de dades de caràcter personal incloses al fitxer i sistema de tractament utilitzat en la seva organització:

    Dades d'identificació del personal: nom, cognoms, DNI o equivalent, signatura, número afiliació a la Seguretat Social o similar, número registre personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR