ORDRE CMC/7/2008, de 9 de gener, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel departament competent en matèria de cultura i per entitats dependents o vinculades.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/7/2008, de 9 de gener, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel departament competent en matèria de cultura i per entitats dependents o vinculades.

El Decret 149/2000, l'Ordre CLT/213/2002 i l'Ordre CLT/17/2005 regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Cultura i les entitats que s'hi adscriuen. Des de l'aprovació de les disposicions esmentades, s'han creat nous fitxers i altres han experimentat canvis diversos, derivats de les variacions produïdes per les reestructuracions departamentals i de les noves necessitats sorgides amb l'evolució dels temps. Cal, per tant, actualitzar la normativa reguladora dels fitxers esmentats, per donar compliment al que estableix la regulació vigent sobre protecció de dades de caràcter personal.

Atès el que disposen l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades;

D'acord amb l'informe de l'Agència Catalana de Protecció de Dades i amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte i normativa aplicable

1.1 Aquesta Ordre té per objecte regular els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel departament competent en matèria de cultura, per les entitats que en depenen i per les entitats vinculades següents:

  1. Consorci de l'Auditori i l'Orquestra.

  2. Entitat Autònoma Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

  3. Consorci del Pla de Rehabilitació i Equipament de Teatres de Barcelona.

1.2 Els fitxers automatitzats a què fa referència l'apartat anterior estan subjectes a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal; a la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i a la resta de normativa aplicable.

Article 2

Contingut

2.1 Per a cada fitxer es detalla el contingut següent: denominació; finalitat i usos previstos; persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades; procediment de recollida de dades; estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal; cessions de dades i transferències a països tercers; òrgan administratiu responsable; unitat administrativa per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició; i mesures de seguretat, amb indicació del nivell bàsic, mitjà o alt exigible.

2.2 Es mantenen, amb el seu contingut actual, els fitxers automatitzats que es descriuen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

2.3 Es modifiquen els fitxers automatitzats que es descriuen a l'annex 2, els quals passen a tenir el contingut que hi consta.

2.4 Es creen els fitxers automatitzats que es descriuen a l'annex 3.

2.5 Se suprimeixen els fitxers automatitzats que es descriuen a l'annex 4

Article 3

Confidencialitat, seguretat i integritat de les dades

Les persones titulars dels òrgans administratius responsables de cada fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal han d'adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat i la integritat de les dades, així com totes aquelles mesures necessàries per fer efectius els drets dels ciutadans i de les ciutadanes que els reconeixen la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, i els reglaments vigents.

Disposició derogatòria

Es deroguen el Decret 149/2000, de 3 d'abril, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Cultura; l'Ordre CLT/213/2002, de 10 de juny, per la qual es modifiquen diversos fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Cultura; i l'Ordre CLT/17/2005, de 21 de gener, per la qual es crea el Fitxer de difusió de les activitats del Museu d'Història de Catalunya, com a fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal gestionat pel Departament de Cultura.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de gener de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex 1

Fitxers automatitzats amb dades de caràcter personal que mantenen el seu contingut actual

Índex

1.1 Direcció General del Patrimoni Cultural

Fitxer de difusió de les activitats del Museu d'Història de Catalunya.

1.2 Biblioteca de Catalunya

  1. Fitxer de gestió del servei d'obtenció de documents.

  2. Fitxer de Publitramesa de Protocol.

  3. Base de dades de lectors i lectores de la Biblioteca de Catalunya.

  4. Base de dades de lectors i lectores esporàdics de la Biblioteca de Catalunya.

  5. Fitxer de gestió de Tresoreria.

  6. Fitxer d'adquisicions.

  7. Fitxer de gestió de números de dipòsit legal.

    1.3 Institució de les Lletres Catalanes

    Repertori bibliogràfic d'autors i autores de literatura contemporània en llengua catalana.

    1.1 Direcció General del Patrimoni Cultural

    Fitxer de difusió de les activitats del Museu d'Història de Catalunya

    Finalitat i usos previstos: tramesa d'informacions diverses i d'invitacions als actes i activitats organitzats pel Museu d'Història de Catalunya. Tractament automatitzat d'etiquetes per realitzar trameses per correu ordinari i tractament d'adreces electròniques per a tramesa electrònica. Explotació estadística, estudis i informes de gènere.

    Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar dades: institucions i entitats diverses; persones que demanen informació del Museu; col·lectiu dels amics del Museu d'Història de Catalunya; persones que s'han inscrit a cursos, seminaris, conferències o congressos organitzats pel Museu.

    Procediment de recollida de dades: fonts accessibles al públic; sol·licitud directa i escrita de l'afectat.

    Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

    Institució o entitat (persones jurídiques).

    Nom i cognoms (persones físiques).

    Sexe.

    Adreça (carrer, població, codi postal, comarca, comunitat i país).

    Adreça electrònica.

    Telèfon.

    Fax.

    Pàgina web.

    Cessions de dades: a institucions i organismes de caràcter oficial i administracions públiques per fer tractaments estadístics desglossats per sexe i edat.

    Transferències a països tercers: no n'hi ha.

    Òrgan administratiu responsable: Direcció del Museu d'Història de Catalunya.

    Unitat administrativa per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Direcció del Museu d'Història de Catalunya, plaça Pau Vila, 3, 08003 Barcelona; adreça electrònica: mhc.cultura@gencat.cat; telèfon 93 225 47 00.

    Mesures de seguretat: nivell bàsic.

    1.2 Biblioteca de Catalunya

  8. Fitxer de gestió del servei d'obtenció de documents

    Finalitats i usos previstos: gestió i facturació de les peticions de reprografia i de préstec interbibliotecari. Reclamació de les reproduccions pendents de lliurament i de les obres en préstec. Informació del curs i de l'estat de les comandes. Gestió dels cobraments. Explotació estadística, estudis i informes de gènere.

    Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: qualsevol persona o institució que sol·liciti una reproducció, o qualsevol institució que sol·liciti una obra en préstec interbibliotecari.

    Procediment de recollida de dades: fulls de sol·licitud (reprografia i préstec interbibliotecari) que han d'omplir els usuaris. Peticions per correu, correu electrònic i fax.

    Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

    Usuaris personals:

    Cognoms i nom del sol·licitant.

    Sexe.

    Adreça.

    Ciutat.

    Càrrec.

    Telèfon.

    Fax.

    Adreça electrònica.

    NIF.

    Codi usuari.

    Data d'alta.

    Número de registre.

    Últim moviment del document.

    Usuaris institucionals:

    Nom del centre.

    Departament.

    Responsable.

    Adreça.

    Ciutat/codi postal.

    País.

    Llengua de resposta.

    Telèfon.

    Fax.

    Adreça electrònica.

    URL.

    GPRS.

    Notes.

    Adreça Ariel.

    IDSODMAIL.

    Adreça IP.

    Dades de facturació.

    Adreça.

    Ciutat/codi postal.

    NIF.

    Codi biblioteca.

    Data d'alta.

    Últim moviment del document.

    Cessions de dades: a institucions i organismes de caràcter oficial i administracions públiques per fer tractaments estadístics desglossats per sexe i edat.

    Transferències a països tercers: no n'hi ha.

    Òrgan administratiu responsable: Servei d'Accés i Obtenció de Documents.

    Unitat administrativa per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Servei d'Accés i Obtenció de Documents. Biblioteca de Catalunya. Carrer de l'Hospital, 56. 08001 Barcelona; adreça electrònica: bustia@bcn.cat; telèfon 93 270 23 00.

    Mesures de seguretat: nivell mitjà.

  9. Fitxer de Publitramesa de Protocol

    Finalitat i usos previstos: fer les trameses d'informacions diverses i d'invitacions als actes organitzats per la Biblioteca de Catalunya. Tractament automatitzat d'etiquetes. Explotació estadística, estudis i informes de gènere.

    Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar dades: institucions, entitats i particulars vinculats amb el món de la cultura, les biblioteques i l'administració.

    Procediment de recollida de dades: directoris d'altres organismes. Els mateixos interessats, telefònicament o per escrit. Sol·licitud directa des de l'Àrea de Difusió. Internet.

    Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

    Institució.

    Tractament.

    Càrrec.

    Nom i cognoms.

    Sexe.

    Adreça.

    Telèfon.

    Cessions de dades: només se cedeixen les dades referides als càrrecs i a la resta de personal de la Biblioteca de Catalunya relatives al lloc que ocupen i les dades de contacte al centre de treball a persones i entitats quan el motiu està relacionat amb un acte cultural. A institucions i organismes de caràcter oficial i administracions públiques per fer tractaments estadístics desglossats per sexe i edat.

    Transferències de dades a països tercers: no n'hi ha.

    Òrgan administratiu responsable: Àrea de Difusió de la Biblioteca de Catalunya.

    Unitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR