DECRET 364/2000, de 7 de novembre, de creació dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Servei Català de Trànsit.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

364/2000, de 7 de novembre, de creació dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Servei Català de Trànsit.

Mitjançant la Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre, es van transferir a la Comunitat Autònoma de Catalunya les facultats d’execució de la legislació de l’Estat en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor.

La Llei 14/1997, de 24 de desembre, de creació del Servei Català de Trànsit, ha atribuït a aquest Servei determinades funcions relatives, entre d’altres, a les competències sancionadores en les matèries de trànsit, circulació de vehicles i seguretat viària; i autoescoles, autorització de proves esportives, centres d’aptituds psicotècniques dels conductors i circulació de transports especials i de mercaderies perilloses.

L’atribució d’aquestes funcions fa necessari que el Servei Català de Trànsit disposi d’una sèrie de fitxers per al seu correcte funcionament.

Així mateix, l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix, entre d’altres, que la creació, modificació o supressió dels fitxers de les administracions públiques només es poden fer mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

En conseqüència, a fi de fer efectiu el mandat legal anteriorment esmentat, i per tal de garantir la màxima transparència en el tractament automatitzat de dades de caràcter personal, i assegurar així als ciutadans l’exercici dels seus drets legítims, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del titular del Departament d’Interior i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es creen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Servei Català de Trànsit i que es descriuen a l’annex d’aquest Decret, i que estan subjectes a tots els efectes que preveu la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Article 2

Per a cada fitxer creat, es regula el tractament automatitzat i se n’estableixen a l’annex la denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades, els procediments de recollida de dades, l’estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que contenen, les cessions de dades previstes, l’òrgan administratiu responsable i les unitats administratives en les quals es poden exercir, si escau, els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, com també les mesures de seguretat amb indicació del nivell exigible.

Article 3

La persona titular de la Direcció del Servei Català de Trànsit és la persona responsable dels fitxers automatitzats i adoptarà, sota la supervisió directiva del conseller d’Interior, les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, i totes les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets dels afectats reconeguts en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, i en els seus desplegaments reglamentaris.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de novembre de 2000

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Pomés i Abella

Conseller d’Interior

Annex

Denominació: expedients sancionadors per infraccions de trànsit.

Finalitat: gestionar les dades relatives als expedients sancionadors que s’incoïn per infraccions comeses contra la normativa de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

Usos previstos: consulta de dades a efectes d’instruir i resoldre els expedients sancionadors i extracció d’aquestes per tal d’elaborar estadístiques.

Persones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR