DECRET 359/2001, de 24 de desembre, pel qual es designa l'autoritat competent responsable de l'etiquetatge de carn de vacum i dels productes a base de carn de vacum a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET

359/2001, de 24 de desembre, pel qual es designa l'autoritat competent responsable de l'etiquetatge de carn de vacum i dels productes a base de carn de vacum a Catalunya.

El Reglament CE 1760/2000, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de juliol, estableix un sistema d'etiquetatge obligatori i un altre facultatiu per a la carn de vacum i per als productes a base de carn de vacum amb l'objecte de millorar la transparència de les condicions de producció, comercialització i traçabilitat de la carn de vacum i els productes a base de carn de vacum i d'informar el/la consumidor/a mitjançant un etiquetatge adient. Així mateix, el Reglament CE 1825/2000 estableix les disposicions d'aplicació del Reglament CE 1760/2000.

L'article 20 del Reglament CE 1760/2000 disposa que els estats membres han de designar l'autoritat competent responsable de l'aplicació del títol II, relatiu a les normes reguladores del sistema comunitari d'etiquetatge de carn de vacum. En aquest sentit, el Reial decret 2071/1999, de 30 de desembre, pel qual s'estableixen les normes internes d'aplicació d'aquests reglaments comunitaris, estableix que la competència d'execució d'aquesta matèria correspon a les comunitats autònomes.

En conseqüència, correspon designar l'autoritat competent responsable de l'etiquetatge de carn de vacum i dels productes a base de carn de vacum a Catalunya.

A l'efecte, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta dels consellers d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, d'Indústria, Comerç i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

L'objecte d'aquest Decret és designar, en l'àmbit de Catalunya, l'autoritat competent responsable de l'aplicació del sistema d'etiquetatge comunitari de la carn de vacum i dels productes a base de carn de vacum que preveuen les disposicions següents:

  1. El títol II del Reglament CE 1760/2000, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de juliol, que estableix un sistema d'identificació i registre dels animals de l'espècie bovina i relatiu a l'etiquetatge de la carn de vacum i dels productes a base de carn de vacum i pel qual es deroga el Reglament CE 820/1997 del Consell.

  2. El Reglament CE 1825/2000, de la Comissió, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament CE 1760/2000, del Parlament Europeu i del Consell, relatiu a l'etiquetatge de la carn de vacum i dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR