ACORD CPT/73/2006, de 25 de juliol, pel qual s'autoritza la constitució del Consorci del Transport Públic de l'Àrea de Girona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyAcord

ACORD

CPT/73/2006, de 25 de juliol, pel qual s'autoritza la constitució del Consorci del Transport Públic de l'Àrea de Girona.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, els consells comarcals del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva i l'Ajuntament de Girona, considera necessari millorar la coordinació del sistema de transport públic en l'àmbit territorial de les comarques del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva.

Per aquest motiu ha impulsat la constitució d'un consorci amb l'objecte de col·laborar i cooperar en la planificació dels serveis i el disseny del model de desenvolupament i gestió del transport públic en el seu àmbit territorial.

Per tot això, d'acord amb el que preveu l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat;

A proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, el Govern

Acorda:

.1 Autoritzar la constitució del Consorci del Transport Públic de l'Àrea de Girona, integrat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, conjuntament amb els consells comarcals del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva i l'Ajuntament de Girona.

.2 Aprovar els Estatuts del Consorci del Transport Públic de l'Àrea de Girona, que s'incorporen com a annex d'aquest Acord.

.3 Disposar la publicació d'aquest Acord al DOGC.

Barcelona, 25 de juliol de 2006

Ernest Maragall i Mira

Secretari del Govern

Annex

Estatuts del Consorci del Transport Públic de l'Àrea de Girona

  1. Disposicions generals

Article 1

Naturalesa jurídica

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Girona i els consells comarcals del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva constitueixen un consorci interadministratiu de caràcter voluntari, entitat de dret públic amb personalitat jurídica i patrimoni propis, que es crea a l'empara del que disposen l'article 55.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; l'article 6 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú; l'article 87 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases del règim local, modificada per la Llei 57/2003, de 2 desembre, i l'article 150 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

Article 2

Finalitat

El Consorci es constitueix amb la finalitat de coordinar el sistema de transport públic de viatgers en l'àmbit territorial format pels municipis de les comarques del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva que s'enumeren a continuació: Llagostera, Cassà de la Selva, Sant Andreu Salou, Campllong, Llambilles, Fornells de la Selva, Aiguaviva del Gironès, Bescanó, Vilablareix, Quart, Girona, Salt, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Martí de Llémena, Canet d'Adri, Sant Julià de Ramis, Celrà, Juià, Sant Martí Vell, Madremanya, Bordils, Sant Joan de Mollet, Cervià de Ter, Flaçà, Sant Jordi Desvalls, Viladasens, Banyoles, Camós, Cornellà de Terri, Palol de Revardit, Porqueres, Fontcoberta, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Amer, la Cellera de Ter, Anglès, Brunyola, Vilobí d'Onyar, Riudellots de la Selva, Caldes de Malavella, Sils, Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Vidreres i Maçanet de la Selva.

Article 3

Denominació i domicili

L'entitat constituïda es denomina Consorci del Transport Públic de l'Àrea de Girona (en endavant Consorci).

El domicili social de l'entitat es fixa inicialment a la seu de la Delegació del Govern a Girona, sense perjudici que pugui ser modificat mitjançant acord del Consell d'Administració.

Article 4

Durada

El Consorci es crea per temps indefinit.

Article 5

Adhesió de nous membres

Sense perjudici del que disposa l'article 1 d'aquests Estatuts quant als membres fundadors del Consorci, s'hi poden adherir altres administracions titulars de serveis públics de transports col·lectius.

La sol·licitud d'adhesió ha de ser adreçada per l'administració corresponent al Consorci, i la seva acceptació requereix un acord del Consell d'Administració del Consorci, en els termes que preveu l'article 14 d'aquests Estatuts.

Article 6

Funcions

6.1 Les funcions que corresponen al Consorci, sempre referides al seu àmbit territorial d'actuació, són les següents:

  1. Elaboració de propostes per a la planificació dels serveis de transport públic i l'establiment de programes d'explotació coordinada per a tots els operadors públics o privats que els presten.

  2. Definició del projecte de nou model de sistema de tarifes comú, del seu projecte d'implantació i de les seves fases de desenvolupament, si escau.

  3. Anàlisi i estudi de l'evolució del mercat global de la mobilitat, amb especial atenció al seguiment de l'evolució dels desplaçaments en transport públic i en transport privat.

  4. Disseny de la política de finançament per subvenir el dèficit dels serveis i les despeses de funcionament de l'estructura de gestió.

  5. Creació d'una imatge corporativa del sistema de transport públic col·lectiu i del mateix Consorci amb total respecte i compatibilitat amb les pròpies dels titulars i dels operadors.

  6. Realització de campanyes de comunicació amb l'objectiu de promoure la utilització del sistema de transport públic entre la població.

  7. Elaboració de propostes de coordinació amb empreses ferroviàries relatives a la integració dels serveis ferroviaris en el sistema de transport públic col·lectiu.

  8. Establiment de relacions amb altres administracions per al millor compliment de les funcions atribuïdes al Consorci de conformitat amb aquests Estatuts.

6.2 Sense perjudici del que disposa l'apartat anterior d'aquest article, les administracions consorciades poden acordar que el Consorci assumeixi funcions en altres matèries complementàries de les enunciades anteriorment.

  1. Règim orgànic

Article 7

Òrgans de govern, gestió i consulta

Els òrgans del Consorci són els següents:

  1. De govern:

    President o presidenta.

    Consell d'Administració.

    Comitè Executiu.

  2. De gestió:

    Gerent.

  3. De consulta:

    Comissió Consultiva.

Article 8

El Consell d'Administració. Naturalesa i composició

8.1 El Consell d'Administració és l'òrgan rector del Consorci, el qual dirigeix de manera col·legiada. El componen inicialment dinou membres, divuit de ple dret en representació de les administracions autonòmica i local i un en representació de l'administració general de l'Estat a títol d'observador, amb veu però sense vot, d'acord amb la distribució següent:

  1. El president, que és el conseller o consellera de Política Territorial i Obres Públiques, o la persona que designi.

  2. Una vicepresidència primera, ocupada per la persona titular de l'alcaldia de Girona.

    Una vicepresidència segona, exercida de forma rotatòria per un dels vocals representants dels consells comarcals.

  3. Vuit vocals designats per la Generalitat de Catalunya, un d'ells en representació del Departament d'Economia i Finances.

  4. Vuit vocals designats pels ens locals, d'acord amb la distribució següent:

    2 vocals en representació del Consell Comarcal del Gironès.

    2 vocals en representació del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, un dels quals ha de ser regidor de l'Ajuntament de Banyoles.

    2 vocals en representació del Consell Comarcal de la Selva, un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR