ORDRE IUE/198/2007, de 13 de juny, per la qual s'aproven les bases i s'obre convocatòria per a la concessió de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya per realitzar estudis de postgrau i estades de recerca postdoctorals en l'àmbit de les enginyeries (BBI).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/198/2007, de 13 de juny, per la qual s'aproven les bases i s'obre convocatòria per a la concessió de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya per realitzar estudis de postgrau i estades de recerca postdoctorals en l'àmbit de les enginyeries (BBI).

Les beques predoctorals Balsells-Generalitat de Catalunya es van instituir l'any 1996 per conveni signat entre el Comissionat per a Universitats i Recerca i la Universitat de Califòrnia, Irvine, i són cofinançades pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, per la Universitat de Califòrnia, Irvine i el Balsells Fellowship Fund, fons creat per una donació del senyor Pere Balsells, empresari català resident a Califòrnia, a aquesta Universitat.

La valoració de les estades dels becaris a la Henry Samueli School of Engineering, de la Universitat de Califòrnia, Irvine, ha estat altament positiva i, per aquest motiu, el programa de beques s'ha anat ampliant progressivament.

De conformitat amb el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el seu Reglament i la resta de la normativa aplicable,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores i convocar les beques Balsells-Generalitat de Catalunya per realitzar estudis de postgrau i estades de recerca postdoctorals en l'àmbit de les enginyeries (BBI), les bases de la qual figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Aquesta convocatòria es regula per les bases que es detallen a l'annex d'aquesta Ordre d'acord amb el que estableix l'article 92.4 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el seu Reglament i la resta de la normativa aplicable.

Article 3

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 210.875 dòlars EUA per al cofinançament de les beques predoctorals i les beques postdoctorals i el finançament dels ajuts complementaris per desplaçament que el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa trametrà en un sol lliurament a la Universitat de Califòrnia, Irvine, i que aniran a càrrec de la partida pressupostària IU07D/490000100/5710 del pressupost prorrogat de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007. L'import global de cadascuna de les beques predoctorals és de 45.000 dòlars EUA i el de cadascuna de les beques postdoctorals és de 50.000 dòlars EUA. L'import global de l'ajut complementari per desplaçament és de 1.000 dòlars EUA. Aquests ajuts per a viatge seran a càrrec del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa per a tots els becaris. A més, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa transferirà a la Universitat de Califòrnia, Irvine, en concepte de despeses de tramitació i gestió, un cànon del 12,5% de l'import al seu càrrec en concepte de beques predoctorals i ajuts de viatges. Aquesta Universitat finançarà, a càrrec del Balsells Fellowship Fund i dels laboratoris d'acollida dels becaris postdoctorals, el 50% de les beques que s'atorguin.

Disposició final

Aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú o, directament de recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l'article 46 en relació amb l'article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 13 de juny de 2007

Josep Huguet i Biosca

Conseller d'Innovació, Universitats

i Empresa

Annex

Bases reguladores

Convocatòria de beques Balsells-Generalitat de Catalunya per realitzar estudis de postgrau i estades de recerca postdoctorals en l'àmbit de les enginyeries (BBI).

Les beques que constitueixen l'objecte d'aquesta convocatòria són:

Modalitat A: sis beques per realitzar estudis de postgrau.

Modalitat B: dues beques per realitzar estades de recerca postdoctorals.

No obstant això, en el supòsit de quedar vacants o desertes les beques d'una modalitat, aquestes podran passar a incrementar el nombre de les beques de l'altra modalitat, però en tot cas mai podran superar l'import total màxim de la despesa destinada a aquesta convocatòria.

Modalitat A: beques per realitzar estudis de postgrau

.1 Objecte

Atorgar sis beques predoctorals, en l'àrea de l'enginyeria, per realitzar estades a la Henry Samueli School of Engineering de la Universitat de Califòrnia, Irvine.

.2 Sol·licitants

Titulats universitaris que hagin obtingut el títol de llicenciat, enginyer superior o equivalent, en els darrers sis anys en una de les universitats catalanes i que resideixin a Catalunya, o bé que hagin obtingut el títol per una universitat de la Unió Europea, que hagin iniciat els tràmits per convalidar-lo i amb residència a Catalunya durant un mínim de deu anys.

.3 Durada i període

Beques de dotze mesos ininterromputs, per al curs acadèmic 2007-2008.

.4 Import

La beca cobreix les taxes acadèmiques, la matrícula, l'assegurança, una assignació mensual de 1.650 dòlars EUA i un ajut complementari per desplaçament de 1.000 dòlars EUA.

.5 Admissió

Per poder optar a les beques, els sol·licitants hauran de parlar i escriure correctament el català i el castellà, acreditar bons coneixements d'anglès i haver estat admesos a la Henry Samueli School of Engineering de la Universitat de Califòrnia, Irvine.

D'acord amb els requeriments d'aquesta universitat per a l'admissió d'estudiants estrangers, els candidats hauran d'estar en possessió del certificat GRE i del TOEFL, en el qual hauran d'haver obtingut una puntuació mínima de 230.

.6 Sol·licituds

Es presentaran per duplicat i en imprès normalitzat, al Registre del Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (Via Laietana, 33, 6è 2a, 08003 Barcelona).

La presentació de les sol·licituds també es pot realitzar d'acord amb els supòsits que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

L'imprès de sol·licitud i la convocatòria es pot obtenir i consultar a les dependències del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (Via Laietana, 33, 6a planta, 08003 Barcelona) o en el web del Departament: http://www.gencat.net/dursi.

.7 Documentació que cal adjuntar a la sol·licitud

  1. Currículum, especificant els treballs de recerca en els quals hagi participat el sol·licitant.

  2. Fotocòpia del DNI i una fotografia tipus carnet.

  3. Justificant del títol de llicenciat, enginyer superior o equivalent i certificació acadèmica de les notes amb la mitjana de l'expedient.

  4. Descripció del tema d'estudi proposat, especificant les àrees d'interès del candidat i l'interès del projecte per al desenvolupament industrial de Catalunya.

  5. Declaració d'altres ingressos durant el període de gaudi de la beca. En cas que no se'n tinguin, declaració de no-percepció d'altres ingressos.

  6. Declaració responsable de no estar inclòs en prohibició per obtenir la condició de beneficiari de conformitat amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Podreu trobar, annex a la sol·licitud, el model d'aquesta declaració responsable.

  7. Declaració responsable de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, que substitueix la presentació de les certificacions d'acord amb el que preveu l'article 24 del Reglament de la Llei general de subvencions aprovat per Reial decret 887/2006,de 21 de juliol. Podreu trobar, annex a la sol·licitud, el model d'aquesta declaració responsable.

    Si la sol·licitud no reuneix els requisits previstos a la convocatòria o no s'adjunta tota la documentació requerida, la unitat competent per gestionar la sol·licitud ha d'atorgar al sol·licitant un termini de deu dies hàbils, a comptar de l'endemà de rebre la notificació, per tal que esmeni la deficiència detectada o aporti la documentació requerida, amb la indicació que, si no ho fa, s'entendrà que desisteix de la seva sol·licitud, en els termes i d'acord amb els requisits previstos a l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    Als efectes de deixar-ne constància a l'expedient, la documentació presentada ha de ser compulsada per l'òrgan competent de la unitat directiva que tramita la sol·licitud o pel...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR