ORDRE BEF/211/2006, de 7 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions per a la supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació per a entitats, per l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/211/2006, de 7 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions per a la supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació per a entitats, per l'any 2006.

Atesa la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i el Decret 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques i d'aprovació del codi d'accessibilitat;

El Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, preveu l'establiment de programes de subvencions a entitats d'iniciativa social, d'acord amb el IV Pla d'actuació social, aprovat pel Govern de la Generalitat el 8 d'octubre de 2003;

Atesa la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006, i el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació per a entitats i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aplicació pressupostària i quantia

2.1 Les partides del pressupost amb càrrec al qual s'imputen les subvencions que preveu aquesta Ordre són 5000 D/781000100 i 5000 D/782000100 del programa pressupostari 316.

2.2 La quantia màxima inicialment disponible és de 600.000 euros.

2.3 El crèdit inicial disponible indicat a l'apartat 2.2 es podrà modificar, amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

Termini

3.1 El termini de presentació de les sol·licituds finalitza als dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre.

3.2 Qualsevol sol·licitud presentada fora del termini indicat a l'apartat anterior no es podrà admetre a tràmit per extemporània.

Article 4

Tramitació

4.1 La tramitació dels expedients l'efectua el Servei de Recursos Aliens i la resolució correspon a la persona titular de la Subdirecció General de Gestió de Recursos de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS).

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos comptadors des de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds previst a l'article anterior.

4.3 Transcorregut el termini establert sense que s'hagi notificat una resolució expressa, s'entendrà desestimada la sol·licitud d'atorgament de la subvenció.

Article 5

Resolució i notificació

La resolució es notifica als interessats per correu certificat. Contra la resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la persona titular de la Direcció General de l'ICASS, en els termes que estableix l'article 114 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i de procediment administratiu comú.

Article 6

Publicitat dels ajuts

Al final de l'exercici es donarà publicitat a les subvencions atorgades mitjançant l'exposició d'aquestes en els taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i dels serveis territorials, d'acord amb el que preveu l'apartat sisè de l'article 94 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya. Quan es tracti de subvencions per un import superior a 3.000 euros, s'hauran de publicar al DOGC, amb expressió de la convocatòria, el programa i el crèdit pressupostari al qual s'imputin, el beneficiari, la quantitat concedida, les finalitats de la subvenció, d'acord amb el que preveu l'article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de desembre, general de subvencions.

Disposicions finals

.1 Es faculta la persona titular de la Direcció General de l'ICASS per adoptar les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

.2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 7 d'abril de 2006

Anna Simó i Castelló

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

Bases

.1 Objecte

1.1 Aquesta línia de subvencions té per objecte fomentar actuacions destinades a la supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació per a entitats per a l'exercici de 2006, d'acord amb les característiques i els requisits que estableixen aquestes bases.

1.2 Són actuacions subvencionables les inversions destinades a la supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació següents, sempre i quan es realitzin en l'àmbit territorial de Catalunya:

  1. Les destinades a fer accessibles els seus establiments dels quals són titulars les entitats de serveis socials d'iniciativa social i els sindicats, i aquelles que tinguin per objecte la supressió de barreres en la comunicació.

  2. L'adquisició de mitjans de transport col·lectiu adaptat a les persones amb mobilitat reduïda o la seva adaptació.

    En el cas d'entitats d'iniciativa social que prestin els seus serveis de manera estable a diversos municipis i/o a diversos equipaments, podran sol·licitar fins a 3 vehicles per convocatòria.

    1.3 S'entén per actuacions per a la supressió de barreres en la comunicació la instal·lació de sistemes alternatius o complementaris en espais i equipaments, per tal que facin accessible la informació i/o senyalització a les persones amb disminució sensorial, visual i/o auditiva, o el sobrecost que comporti fer-los accessibles.

    1.4 S'exclouen de les actuacions subvencionables:

  3. Aquells elements que no suposin una supressió de barreres arquitectòniques pel fet de ser ornamentals.

  4. Aquells que no suposin una supressió de barreres arquitectòniques pel fet de no ser practicables o adaptats.

  5. Aquells que formin part de l'equipament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR