ORDRE AAM/128/2014, de 2 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la identificació, esterilització i adopció dels animals de companyia i es convoquen els corresponents a 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el capítol II del Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals (DOGC núm. 5113, 17.4.2008) correspon als ens locals recollir, controlar, fer-se càrrec dels animals abandonats i perduts i disposar de centres de recollida per aquests animals. Els ens locals poden concertar l’execució d’aquests serveis amb entitats externes, preferentment associacions de protecció i defensa dels animals.

D’acord amb el Text refós abans esmentat, el departament competent en matèria de protecció dels animals pot establir ajuts per a les associacions que han obtingut el títol d’entitats col·laborades del departament competent en la matèria, destinats a les activitats que duguin a terme amb relació a la protecció i defensa dels animals i ha d’establir línies d’ajuts als ens locals per facilitar dur a terme les funcions que els corresponen en virtut del Text refós.

A partir de la convocatòria de l’any 2012 es van unificar en una única convocatòria els ajuts per a ens locals i per a entitats protectores. Això ha permès millorar la distribució dels recursos disponibles i agilitar la tramitació de la convocatòria. Enguany, es destinen els recursos disponibles a les actuacions directes sobre els animals de companyia (identificació, esterilització, foment de l’adopció).

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport als ens locals i a les entitats de protecció i defensa dels animals mitjançant un ajut econòmic, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar la identificació, esterilització i adopció dels animals de companyia amb la finalitat de disminuir l’abandonament d’aquests animals que es publiquen en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar per a 2014 els ajuts destinats a fomentar la identificació, esterilització i adopció dels animals de companyia, d’acord amb les bases reguladores aprovades en l’article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes, que computa des de l’endemà de la publicació de l’Ordre en el DOGC.

2.3 Els ajuts d’aquesta Ordre aniran a càrrec dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2014, per un import màxim de 440.000,00 euros, que aniran a càrrec de les partides pressupostàries següents:

AG07D/460000100/5510: a corporacions locals.

AG07D/481000100/5510: a fundacions.

AG07D/482000/5510: a altres institucions sense fi de lucre.

Els 440.000,00 euros es distribueixen de la forma següent:

Identificació i esterilització d’animals de refugi: 80%.

Esterilitzacions en colònies de gats de carrer: 10%.

Creació i adaptació de pàgines web i identificació i esterilització d’animals en campanyes en sensibilització: 10%.

Els crèdits sobrants en un dels grups anteriors es podran repartir en els altres grups, abans d’aplicar el prorrateig a què fa referència l’apartat 4 d’aquestes bases reguladores, segons l’ordre següent: primer, identificació i esterilització d’animals de refugi; segon, esterilitzacions de colònies de gats de carrer; i tercer, creació i adaptació de pàgines web i identificació i esterilització d’animals en campanyes de sensibilització.

2.4 Les actuacions subvencionables s’han d’haver realitzat, a càrrec dels pressupostos de l’entitat per a l’exercici 2013, en el període comprès entre el dia 1 de gener i el 31 de desembre de 2013 (ambdós inclosos).

2.5 L’òrgan instructor dels expedients d’ajut és el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals.

2.6 L’òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat. A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració, que serà l’òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d’ajuts, formada per el/la subdirector/a general de la Biodiversitat, el/la cap del Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals i el/la cap de Secció de Protecció d’Animals de Companyia.

2.7 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de sis mesos, a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu. En el cas d’entitats locals, la resolució, així com qualsevol altra comunicació que es generi durant el procés de tramitació, es notificarà per mitjans telemàtics mitjançant el portal EACAT.

2.8 Contra la resolució del director o la directora general del Medi Natural i Biodiversitat, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d’alçada davant el conseller o consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el termini d’un mes a comptar a partir de l’endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d’alçada davant el conseller o la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s’exhaureixi el termini per resoldre i notificar, tal com estableix l’apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat http://seu.gencat.cat i al web http://www.gencat.cat/agricultura/ajuts/ , fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 2 d’abril de 2014

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

–1 Objecte dels ajuts

Aquesta Ordre té per objecte fomentar la identificació, esterilització i adopció d’animals de companyia amb la finalitat de disminuir-ne l’abandonament. Els ajuts tenen per objecte ajudar i facilitar les actuacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR