DECRET 117/1989, de 19 de maig, sobre normes reguladores de la convocatòria adreçada als municipis i altres entitats locals beneficiàries de la cooperació econòmica en les obres i els serveis de competència municipal per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya dels anys 1989, 1990 i 1991.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Mentre no s'aprovi el Pla director d'inversions locals de Catalunya que regula la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, com a instrument coordinador i integrador de les aportacions a les inversions en obres i serveis de competència municipal, i per tal d'assolir l'actuació conjunta, l'homogeneïtat tècnica, la informació recíproca i l'eliminació de disfuncionalitats, aquestes funcions de coordinació es poden aconseguir, almenys parcialment, mitjançant una convocatòria adreçada als municipis i a les entitats locals beneficiàries de la cooperació per tal que formulin les seves sol·licituds ajustades a la seva programació per cobrir dèficits en infrastructures i equipaments en els propers tres anys.

A la vista de les demandes dels municipis i altres ens locals beneficiaris, es formularà el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya per a l'any 1989 i la proposta d'atribució inicial de les restants sol·licituds, que permetrà una quantificació indicativa de les obres i els serveis que seran la base per a la formulació del Pla en els dos anys posteriors.

Vist l'informe favorable de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya;

Per això, d'acord amb el Consell Executiu, i a proposta del Conseller de Governació, Decreto:

Capítol 1

Disposicions generals

secció 1

Formulació de la demanda

Article 1

1.1 Es convoquen els municipis i altres entitats locals beneficiàries de la cooperació econòmica de l'Estat, la Generalitat i les diputacions catalanes perquè presentin les propostes de les obres i els serveis de competència municipal que han de servir de base per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya per a cada un dels exercicis de 1989, 1990 i 1991.

1.2 Són objecte de la convocatòria les obres i els serveis de competència municipal a què es refereixen els articles 63 i 64 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim Local de Catalunya, i, preferentment, els que tenen el caràcter de mínims i obligatoris.

1.3 Poden concórrer a la convocatòria les entitats municipals descentralitzades, els municipis, les

mancomunitats intermunicipals i les comarques quan actuïn en l'àmbit de les competències municipals. Article 2

La demanda dels ens beneficiaris servirà de base per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya de cada un dels exercicis de 1989, 1990 i 1991, segons les determinacions següents:

  1. Les sol·licituds s'hauran de presentar d'acord amb els models que figuren a l'annex d'aquest Decret, i aniran acompanyades de la memòria valorada, l'avantprojecte o el projecte de l'obra o el servei que concorri en la convocatòria.

    Aquestes sol·licituds seran ajustades a la programació de l'ens beneficiari sobre inversions per cobrir dèficits en infrastructures i equipaments locals en els propers tres anys.

  2. Les sol·licituds i la documentació es presentaran per triplicat a les oficines del corresponent consell comarcal, en el termini màxim d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquest Decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

  3. El consell comarcal traslladarà un exemplar de cada una de les sol·licituds, degudament emplenades d'acord amb la present convocatòria, a la secretaria de la subcomissió territorial de cooperació local i a la diputació que corresponguin, en el termini màxim de cinc dies comptats des de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds. Article 3

    3.1 En el mateix període d'un mes atorgat per a la formulació de la demanda, les diputacions catalanes presentaran a la Comissió de Cooperació Local de Catalunya les seves propostes de programes específics d'àmbit provincial.

    3.2 Aquestes propostes hauran de contenir, com a mínim, les determinacions següents:

  4. Objecte.

  5. Durada del programa, que en cap cas no podrà superar l'exercici de 1991.

  6. Dotació econòmica.

  7. Bases de distribució territorial, de selecció de les sol·licituds i de finançament.

    Les determinacions esmentades s'ajustaran als criteris que estableix la Llei 23/1987, de 23 de desembre. secció 2

    Atribució de la demanda

Article 4

4.1 A la vista de la demanda global, cada subcomissió territorial de cooperació local, atenent les propostes de programes específics de la respectiva diputació provincial i la previsió de disponibilitat econòmica i la seva distribució territorial, elevarà una proposta a la Comissió de Cooperació Local de Catalunya per tal que determini els aspectes següents:

  1. L'estructuració del Pla en programa general i programes específics.

  2. La proposta d'atribució inicial de la demanda a cada un dels programes i de les anualitats.

    4.2 Les determinacions de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya seran adoptades pel Consell Executiu mitjançant Decret que tindrà caràcter de complementari d'aquesta convocatòria. Article 5

    5.1 La disponibilitat econòmica del programa general serà la que constitueixin les aportacions següents:

  3. L'aportació de l'Estat.

  4. Les aportacions de la Generalitat i de les diputacions adreçades a aquest programa.

    5.2 La disponibilitat econòmica dels programes específics serà la que fixa el Decret complementari que preveu l'article 4.2 del present Decret. Article 6

    6.1 Per a la formulació de la proposta d'atribució inicial de la demanda a cada un dels programes del Pla s'atendran els criteris i les bases següents:

  5. S'atribuiran al programa general les peticions de subvenció per a qualsevol de les obres i els serveis inclosos a l'article 64 de la Llei 8/1987 i altres que tinguin el caràcter de mínims i obligatoris, d'acord amb la normativa vigent i fins a un màxim de dues obres o serveis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR