ORDRE VCP/466/2010, de 20 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior, i es convoquen les corresponents al 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/466/2010, de 20 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior, i es convoquen les corresponents al 2010.

La Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, té per objecte regular el suport, la coordinació i la intensificació de les relacions de la Generalitat, de la societat catalana i de les seves institucions amb les comunitats catalanes establertes fora del territori de Catalunya i les seves entitats, per canalitzar les aportacions dels col·lectius catalans de l'exterior a la dinàmica de la societat catalana.

D'acord amb l'article 3.2.8 del Decret 421/2006, de 29 de novembre, correspon al Departament de la Vicepresidència donar suport a les comunitats catalanes de l'exterior, cosa que, en aquest marc, té com a un dels objectius el foment de la participació de les catalanes i catalans que viuen a Catalunya en les activitats i el coneixement de les comunitats catalanes de l'exterior.

D'altra banda, l'article 5.2 del Decret 42/2008, de 4 de març, pel qual es regula la coordinació executiva de l'acció exterior del Govern de la Generalitat, estableix que les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior, en el seu àmbit territorial d'actuació respectiu, tenen, entre altres, la funció d'impulsar, fer el seguiment i avaluar el suport a les persones i a les comunitats catalanes de l'exterior.

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris (AGAUR) va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l'objectiu d'executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya. L'article 6.5 dels Estatuts de l'Agència preveu la possibilitat de gestionar convocatòries de beques d'altres departaments de la Generalitat.

Així mateix, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), òrgan col·legiat del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, col·labora en aquest programa de beques amb la voluntat de promoure el coneixement de les universitat públiques de Catalunya a l'exterior i fomentar-ne l'accés a les persones que resideixen fora de Catalunya.

Vist el conveni de col·laboració de 25 de maig de 2009 entre el Departament de la Vicepresidència, mitjançant el Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació i l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), pel qual s'encarrega a l'AGAUR la gestió del programa de beques per dur a terme estades a comunitats catalanes de l'exterior, i la corresponent addenda de 16 de setembre de 2010;

Atès el que preveuen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003 esmentada; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de les bases

Aprovar les bases reguladores de les beques per a estades en comunitats catalanes de l'exterior, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocatòria

2.1 Obrir la convocatòria pública per a la concessió de les beques per a estades en comunitats catalanes de l'exterior corresponents al 2010.

2.2 Les beques previstes en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre; pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i per la resta de la normativa vigent aplicable.

Article 3

Partida pressupostària i import màxim

3.1 L'import global màxim destinat a la convocatòria per a l'any 2010 és de cent seixanta-cinc mil euros (165.000,00 €), dels quals quaranta mil euros (40.000,00 €) són a càrrec de la partida 480.0001 del pressupost de l'AGAUR, i els altres cent vint-i-cinc mil euros (125.000,00 €) són a càrrec de la partida VP02 D/440680000/2310 del pressupost del Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació del Departament de la Vicepresidència.

3.2 El lliurament de l'import d'aquests ajuts és a càrrec de l'AGAUR, a la qual el Departament de la Vicepresidència i el Consell Interuniversitari de Catalunya del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa hauran transferit prèviament la dotació econòmica destinada al pagament de les subvencions.

Article 4

Destinacions, durada i quantia de les beques

Les destinacions, la durada de cada una de les estades i el període d'incorporació a cada comunitat catalana a l'exterior es determina en l'annex 2 d'aquesta convocatòria.

Excepcionalment, l'inici de les estades es podrà modificar en cas que estigui degudament justificat.

Article 5

Sol·licituds

5.1 Les persones interessades han d'emplenar la sol·licitud de participació en la convocatòria mitjançant el formulari corresponent que poden trobar en la pàgina web de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) http://www.gencat.cat/agaur.

5.2 Les sol·licituds hauran de ser presentades al registre de l'AGAUR, Via Laietana, núm. 28, 08003 Barcelona, o mitjançant qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 6

Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a comptar des de la data de publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 7

Resolució i notificació

La resolució i la notificació es troben regulades a la base 10 de l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre VCP/305/2009, de 10 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores de les beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 20 de setembre de 2010

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex 1

Bases reguladores de les beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior

  1. Objecte

    L'objecte d'aquestes bases és la concessió de beques per a estades a les comunitats catalanes a l'exterior que s'especifiquin a la convocatòria corresponent, per tal d'impulsar, implementar i fer el seguiment d'activitats culturals, participatives, associatives i de lleure, col·laborar en la seva dinamització i la de les xarxes de comunitats catalanes, promoure l'ensenyament de la llengua catalana i difondre el sistema universitari català entre les persones que resideixen a l'estranger.

  2. Destinataris/àries o beneficiaris/àries

    Poden sol·licitar aquestes beques les persones titulades amb grau, llicenciades, arquitectes, enginyeres superiors o equivalents i les persones diplomades, arquitectes tècniques, enginyeres tècniques o equivalents, les persones estudiants que tinguin aprovades totes les assignatures corresponents al primer cicle d'una llicenciatura i les persones amb un cicle formatiu de grau superior que compleixin els requisits en el moment de la publicació de la convocatòria corresponent.

  3. Requisits dels destinataris/àries o beneficiaris/àries

    Per poder optar a la convocatòria d'estades a comunitats catalanes de l'exterior les persones beneficiàries establertes a la base 2 hauran de complir els requisits següents:

    1. Tenir coneixements de la llengua catalana equivalents al nivell C de la Secretaria de Política Lingüística.

    2. Tenir coneixement de la llengua o d'alguna de les llengües oficials del país de destinació on es trobi establerta la comunitat catalana.

    3. Acreditar residència efectiva a Catalunya d'un any d'antiguitat ininterromput i immediatament anterior al moment de publicació de la convocatòria corresponent, llevat dels casos que la persona sol·licitant hagués gaudit d'una beca per fer estada fora de Catalunya per motiu d'estudis o d'una beca anterior d'aquest mateix programa.

  4. Durada i quantia

    4.1 La durada de cada una de les estades és de nou mesos i el període d'incorporació a cada comunitat catalana a l'exterior es determinarà a la convocatòria corresponent. Excepcionalment, l'inici de les estades es podrà modificar en cas que estigui degudament justificat.

    4.2 La quantia de cadascuna de les beques es determinarà a la convocatòria corresponent d'acord amb les disponibilitats pressupostàries del Departament de la Vicepresidència. L'inici del còmput de la durada serà el dia de l'arribada a la destinació. Les beques tindran una dotació econòmica mensual fixada a la convocatòria corresponent, atenent el país de destinació. Així mateix, les convocatòries poden fixar una dotació única per a les despeses d'allotjament i per a les despeses de viatge.

    4.3 Les beques es concedeixen tenint en consideració les disponibilitats pressupostàries i la puntuació obtinguda d'acord amb els criteris de valoració establerts a la base 8.

  5. Presentació de sol·licituds

    5.1 Les persones interessades han d'emplenar la sol·licitud de participació en la convocatòria mitjançant el formulari corresponent que poden trobar en la pàgina web de l'AGAUR: http://www.gencat.cat/agaur.

    5.2 El termini de presentació de les sol·licituds...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR