DECRET 169/1989, de 3 de juliol, de modificació de determinats articles del Decret 49/1982, de 22 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament dels cossos de bombers voluntaris del Servei d'Extinció d'Incendis i de Salvaments de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 49/1982, de 22 de febrer, es va aprovar el Reglament dels cossos de bombers voluntaris del Servei d'Extinció d'Incendis i de Salvaments de Catalunya.

L'experiència assolida en relació amb les tasques dels cossos de bombers voluntaris, després de sis anys de funcionament, aconsella la modificació d'una sèrie d'articles del seu Reglament regulador.

Per tot això, a proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22 i 23 del Decret 49/1982, de 22 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament dels cossos de bombers voluntaris del Servei d'Extinció d'Incendis i de Salvaments de Catalunya, de conformitat amb els redactats que figuren a l'annex d'aquest Decret.

Disposicions finals

- 1 Es faculta el Conseller de Governació per desplegar el present Decret.

- 2 El present Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició derogatòria Queden derogats els articles 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22 i 23 del Decret 49/1982, de 22 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament dels cossos de bombers voluntaris del Servei d'Extinció d'Incendis i de Salvaments de Catalunya.

Barcelona, 3 de juliol de 1989

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Gomis i Martí Conseller de Governació

Annex

Article 7

S'entén per primera sortida, als efectes d'aquestes normes, el conjunt de bombers i de mitjans materials que tenen el primer contacte amb el sinistre. El nombre de primeres sortides a cadascun dels parcs serà en funció de les característiques del seu sector d'actuació; i, en aquestes, dos bombers, almenys, hauran de tenir el carnet de conduir de la classe que permeti la conducció dels vehicles del parc.

Article 9

Els membres dels cossos de bombers voluntaris.

podran estar agrupats en les seccions següents: Secció Auxiliar. Secció Activa Secció Especial. Secció de Bombers Veterans. La Secció Auxiliar estarà integrada pels aspirants admesos per formar part de la Secció Activa, mentre no es trobin realitzant el curs d'ensinistrament i pràctiques que preveu l'article 13 d'aquest Reglament, o en espera de plaça per formar part de la Secció Activa. La Secció Activa estarà integrada pels bombers voluntaris la tasca dels quals és actuar al lloc del sinistre i realitzar serveis de prevenció i altres de no urgents. La Secció Especial estarà constituida per col·laboradors, tècnics i persones experimentades en diferents tecnologies, es a dir, que agruparà enginyers, arquitectes, metges, practicants, tècnics de seguretat, especialistes en salvaments i altres persones vinculades a les tasques pròpies del servei pels seus coneixements. La Secció de Bombers Veterans estarà integrada per aquells bombers voluntaris que hagin superat l'edat prevista en l'article 21 d'aquest Reglament o hagin patit una malaltia o defecte físic que els impossibiliti per a l'exercici normal de la seva funció i no puguin complir les obligacions pròpies de la feina. La incorporació en aquesta Secció es farà a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR