ORDRE TRI/462/2005, de 5 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per al Pla de renovació de calderes i escalfadors domèstics a Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi d'ajut 15201).

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català D'Energia
Rango de LeyOrdre

Institut Català d'Energia

ORDRE

TRI/462/2005, de 5 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per al Pla de renovació de calderes i escalfadors domèstics a Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi d'ajut 15201).

El desenvolupament econòmic del nostre país i la seva convergència amb els estàndards europeus ha produït, en els darrers anys, un augment molt important del consum energètic, fet que contradiu la necessitat de reduir l'impacte ambiental del consum energètic, obligatori segons els compromisos adquirits amb la signatura de l'acord de Kyoto.

D'altra banda, es preveu que en els propers anys aquest consum energètic presenti un índex important de creixement, principalment en sectors com el terciari i domèstic, que sols es podrà atenuar amb un increment decidit de l'eficiència energètica i una utilització més racional de l'energia.

En aquest marc, adquireix una importància especial la promoció de la millora de les instal·lacions de calefacció i aigua calenta sanitària domèstiques que presenten una antiguitat superior o igual a 10 anys. En aquest sentit, es considera convenient establir un pla de renovació que fomenti la substitució d'aparells antics per equips de gas amb nivells d'eficiència energètica superiors, més seguretat i menor grau de contaminació ambiental.

L'Institut Català d'Energia (ICAEN), del Departament de Treball i Indústria, és la unitat que té assignada l'execució de les activitats que emanen de la política energètica de la Generalitat de Catalunya i del Pla d'energia a Catalunya 2006-2015, sens perjudici de les funcions de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat en matèria de promoció i difusió de la utilització de les energies renovables.

En data 30 de novembre del 2005 s'ha formalitzat un conveni de col·laboració entre l'ICAEN, les empreses subministradores de gas, els principals fabricants i l'Associació d'Instal·ladors de Catalunya, pel qual aquestes entitats acorden col·laborar en aquest programa, mitjançant també l'aportació d'ajuts per a la substitució de les calderes.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificada per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), i la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005 (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), i amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Per tot això, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per portar a terme el Pla de renovació de calderes i escalfadors domèstics a Catalunya mitjançant l'atorgament d'ajudes als titulars que canviïn la caldera o l'escalfador d'acord amb els terminis i les condicions establertes, i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2005.

Article 2

Convocatòries

En funció de les disponibilitats pressupostàries i, per resolució del president del Consell d'Administració de l'ICAEN, es publicaran al DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts que preveu aquesta Ordre, les quals contindran les determinacions que estableix la normativa d'aplicació.

Article 3

Quantitat màxima per a l'any 2005 i aplicació pressupostària

3.1 La quantitat màxima destinada a aquesta línia d'ajuts durant l'any 2005, per part de l'ICAEN, és de 150.000 euros, aplicats a la partida pressupostària 480.000.1, "Subvencions a famílies", del pressupost de l'ICAEN.

3.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2005 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Convocatòria per al 2005, presentació de sol·licituds i terminis

4.1 S'obre la convocatòria per al 2005 per a la presentació de sol·licituds per als ajuts del Pla de renovació de calderes i escalfadors domèstics a Catalunya que preveu aquesta Ordre.

4.2 El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà el 31 de desembre de 2005.

Article 5

Objecte i quantia dels ajuts

5.1 L'objecte d'aquests ajuts és substituir aquelles calderes i escalfadors domèstics amb una antiguitat igual o superior a 10 anys, per tal de millorar l'eficiència energètica mitjançant un consum menor d'energia; disminuir les repercussions mediambientals amb la reducció de les emissions a l'atmosfera, tenint en compte el millor funcionament dels aparells, i millorar la seguretat de les instal·lacions receptores de gas, mitjançant la renovació d'aquests aparells.

5.2 Aquesta substitució es farà seguint els criteris preestablerts per la Federació Catalana d'Associacions Territorials d'Empresaris Instal·ladors (FERCA) als seus agremiats, marcant uns criteris comuns de cost i procediment, vetllant per la qualitat del producte final.

5.3 Les quanties dels ajuts aportats per la Generalitat de Catalunya, mitjançant l'ICAEN, seran de:

per escalfador: 20 euros,

per caldera: 50 euros.

5.4 Aquesta ajuda econòmica es completarà, tant pels fabricants d'equips com per les empreses subministradores de gas, com a entitats col·laboradores, amb un import equivalent a aquests ajuts, segons el que s'ha acordat en el Conveni de col·laboració signat el 30 de novembre de 2005 entre l'ICAEN, les empreses subministradores de gas, els principals fabricants i l'Associació d'Instal·ladors de Catalunya, per la posada en marxa del Pla de renovació de calderes i escalfadors domèstics a Catalunya.

En el cas dels fabricants d'equips i de les empreses subministradores de gas, la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR