ORDRE TIC/466/2003, d'11 de novembre, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials els diumenges i dies festius per a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/466/2003, d'11 de novembre, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials els diumenges i dies festius per a l'any 2004.

La disposició addicional del Decret 41/1994, de 22 de febrer, d'horaris comercials, preveu que mitjançant una Ordre del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, amb la consulta prèvia al Consell Assessor en matèria de comerç de la Generalitat de Catalunya, s'establirà anualment el calendari dels vuit diumenges i dies festius en els quals els establiments comercials podran romandre oberts al públic.

Així mateix el punt 1.2 de l'article 43 del Reial decret llei 6/2000, de 23 de juny, de mesures urgents d'intensificació de la competència en mercats de béns i serveis, ha establert que el nombre de diumenges i dies festius en els que els comerços podran romandre oberts al públic durant l'any 2004 ha de ser dotze com a mínim. Aquest Reial decret llei és vigent, i per tant, d'obligat compliment, mentre el Tribunal Constitucional no resolgui els recursos d'inconstitucionalitat interposats contra l'esmentada disposició pel Parlament de Catalunya, pel Govern de la Generalitat de Catalunya i per altres comunitats autònomes.

Com ja es va introduir en l'Ordre de 13 de gener de 1997, els ajuntaments podran acordar la substitució d'un o dos dies festius del calendari de dates consolidades en els quals s'autoritza l'obertura, per tal d'aconseguir una major flexibilitat i adequació a les necessitats concretes dels comerciants de les diferents poblacions.

Per això, de conformitat amb la disposició final 1 del Decret esmentat, escoltat el Consell Assessor en matèria de comerç de la Generalitat de Catalunya, en la seva sessió de 16 de juliol de 2003 i en ús de les facultats que tinc legalment conferides,

Ordeno:

Article 1

Els vuit diumenges i dies festius en els que els establiments comercials de Catalunya poden romandre oberts al públic, durant l'any 2004, d'acord amb el Decret 41/1994, de 22 de febrer, d'horaris comercials, són els següents:

4 i 11 de gener.

4 de juliol.

15 d'agost.

6, 8, 12 i 19 de desembre.

Article 2

Per imperatiu legal, atenent al que determina el punt 1.2 de l'article 43 del Reial decret llei 6/2000, de 23 de juny, mentre el Tribunal Constitucional no es pronunciï sobre els recursos interposats contra aquesta disposició, els comerços també podran romandre oberts al públic els dies 22 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR