DECRET 318/2000, de 27 de setembre, pel qual es modifica l'annex del Decret 60/1999, de 9 de març, pel qual s'estableix el calendari de vacunacions sistemàtiques.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

318/2000, de 27 de setembre, pel qual es modifica l’annex del Decret 60/1999, de 9 de març, pel qual s’estableix el calendari de vacunacions sistemàtiques.

Mitjançant el Decret 60/1999, de 9 de març (DOGC núm. 2847, de 15.3.1999), s’aprovà el calendari de vacunacions sistemàtiques vigent actualment, que introduí la vacuna acel·lular de la tos ferina a partir de l’any d’edat.

Darrerament, s’ha demostrat que aquesta vacuna acel·lular (DTPa) té una millor tolerància en la població, independentment de l’edat d’administració, a causa de la seva reactogenicitat és més baixa respecte a la provocada per les vacunes de cèl·lules senceres (DTPw). Per aquesta raó, escau modificar el calendari de vacunacions vigent possibilitant l’aplicació indistinta, a criteri facultatiu, de DTPw o DTPa en les dosis vacunals que administren als 2, 4 i 6 mesos d’edat.

D’altra banda, l’aparició d’una nova vacuna conjugada contra la malaltia meningocòccica produïda pel serogrup C, que millora l’anterior vacuna antimeningocòccica A-C de polisacàrids capsulars quant a duració de la immunitat i a la seva possibilitat d’aplicar-se més aviat, i constatada l’evidència que la seva aplicació disminueix els casos en la població, s’ha decidit incloure-la en el calendari de vacunacions sistemàtiques, conjuntament amb la DTP, Po i Hib, als 2, 4 i 6 mesos d’edat.

Aquest Decret es dicta en execució de les competències pròpies de la Generalitat en matèria de sanitat interior, de conformitat amb el que preveuen els articles 2 i 41 de la Llei 14/1986, de 25 d’abril, general de sanitat.

Per tot el que s’ha exposat, d’acord amb el que disposen els articles 61 i 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica l’annex del Decret 60/1999, de 9 de març, pel qual s’estableix el calendari de vacunacions sistemàtiques, que queda redactat de la manera següent:

"Annex

"Vacunes Edat "DTPw/a (1), Po (2), Hib (3), MCC (4) 2 mesos "DTPw/a, Po, Hib, MCC 4 mesos "DTPw/a, Po, Hib, MCC 6 mesos "Triple vírica (5) 15 mesos "DTPa (6), Po, Hib 18 mesos "Triple vírica 4 anys "DTPa, Po 4-6 anys "Antihepatitis B 12 anys "Td (7) 14-16 anys i cada 10 anys "(1) DTPw/a: diftèria, tètanus, tos ferina de cèl·lula sencera/tos ferina...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR