DECRET 129/1985, de 13 de maig, pel qual es regula la realització de colònies, campaments, camps de treball, casals de vacances i rutes amb infants i joves.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 203/1987.

Donat l'elevat nombre d'activitats de temps lliure per a infants i joves, amb finalitat formativa que es realitzen a Catalunya, cal assegurar-ne la qualitat pedagògica i la seguretat integral dels participants.

Atès que l'article 9.26 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya confereix a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria de joventut;

Atès que pel Decret 124/1980, de 24 de juliol, es va adscriure al Departament de la Presidència la Direcció General de Joventut.

Decreto:

Article primer 1

Els campaments, colònies, camps de.

treball i rutes en els quals participin menors de divuit anys en nombre superior a sis, que no tinguin caràcter familiar, que es desenvolupin dins del territori de Catalunya i incloguin en la seva durada un mínim de tres nits consecutives, s'hauran d'ajustar a les normes del present Decret. 2. Igualment, quedaran inclosos en aquesta normativa els casals de vacances que es realitzin durant els períodes de vacances indicats en els calendaris escolars. 3. Quedaran excloses d'aquesta normativa les esmentades activitats quan els centres escolars les organitzin per als seus alumnes i les dirigeixin els mateixos professors.

Article segon

- Cadascuna d'aquestes activitats comptarà

amb un equip de dirigents. Per cada deu participants o fracció hi haurà d'haver, com a mínim, un dirigent. Com a mínim el quaranta per cent dels membres d'aquest equip, a part del responsable, hauran d'estar en possessió del diploma de monitor. El responsable haurà d'estar en possessió del diploma de Director o Cap de Campament, llevat si l'activitat és un casal de vacances o compta amb menys de vint-i-cinc participants. En aquest cas és suficient el diploma de monitor.

Article tercer 1

Per portar a terme cadascuna de les.

activitats esmentades caldrà, sens perjudici del que estableix el Decret 55/1982, de 4 de febrer, notificar-ne la realització a la Direcció General de Joventut mitjançant els impresos corresponents, els quals s'hauran de presentar als seus Serveis Centrals o Territorials, com a mínim vint dies abans de l'inici de l'activitat. Una còpia d'aquesta notificació es lliurarà al grup, degudament conformada per la Direcció General de Joventut. 2. Durant la realització de l'activitat, el responsable d'aquesta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR