ORDRE ARP/120/2002, de 12 d'abril, per la qual es regula la campanya de normalització per a l'obtenció del títol de patró/ona de moto nàutica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/120/2002, de 12 d'abril, per la qual es regula la campanya de normalització per a l'obtenció del títol de patró/ona de moto nàutica.

Mitjançant el Reial decret 910/1995, de 2 de juny, l'Administració de l'Estat va traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis en matèria d'ensenyaments nauticoesportius i subaquaticoesportius, que van ser assignats al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca pel Decret 209/1995, d'11 de juliol.

El Reial decret 259/2002, de 8 de març, pel qual s'actualitzen les mesures de seguretat en la utilització de les motos nàutiques, disposa que per utilitzar-les s'ha de tenir la titulació que l'esmentat Reial decret estableix i, per tant, es requereix que els aspirants als títols de patró/ona de moto nàutica A i patró/ona de moto nàutica B, a més de superar l'examen teòric corresponent, acreditin la realització d'un curs pràctic.

A Catalunya es calcula que hi ha uns 4.000 propietaris de motos nàutiques que fins a la data d'entrada en vigor del Reial decret 259/2002, de 8 de març, han estat utilitzant la moto nàutica sense l'exigència legal de cap tipus de títol.

En conseqüència, per tal de donar compliment a l'esmentat Reial decret, s'han d'establir una sèrie d'actuacions i estratègies que permetin normalitzar la situació dels actuals usuaris amb rapidesa, seguretat i eficàcia. Aquestes actuacions s'integren en la campanya de normalització que regula aquesta Ordre.

Per tot això, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Poden acollir-se a la campanya de normalització per a l'obtenció del títol de patró/ona de moto nàutica, els propietaris de motos nàutiques, els seus cònjuges i els seus familiars de primer grau de consanguinitat, que acreditin ser residents a Catalunya i que, mitjançant el document preceptiu emès per Capitania, d'acord amb l'Ordre de 16 de desembre de 1998, sobre procediment abreujat de registre i matriculació de motos nàutiques, acreditin també que la seva moto va ser registrada i matriculada abans del mes següent a la data d'entrada en vigor del Decret que regularà l'autorització i el funcionament dels centres de pràctiques de motos nàutiques.

1.2 La campanya de normalització per a l'obtenció del títol de patró/ona de moto nàutica s'inicia a l'entrada en vigor d'aquesta Ordre i finalitza el 30 de setembre de 2002. Aquesta campanya consisteix en:

La possibilitat de realització d'exàmens teòrics i de cursos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR