DECRET 259/1989, de 25 de setembre, d'autorització a CAMPSA de la instal·lació d'un tram de l'oleoducte Tarragona-Barcelona-Girona i de declaració de l'expropiació forçosa i l'ocupació urgent dels béns i els drets afectats.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 244/1987, de 20 de juliol, del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, es declarà d'utilitat pública la instal·lació de l'oleoducte Tarragona-Barcelona-Girona per l'empresa Compañía Arrendatarria del Monopolio de Petróleos, SA (CAMPSA).

Pel Decret 217/1988, de 27 de juliol (DOGC de 5.9.1988), i el Decret 89/1989, de 4 d'abril (DOGC de 21.4.1989), s'ha autoritzat i s'ha declarat l'expropiació forçosa i l'ocupació urgent del tram d'instal·lació comprès entre l'estació de bombeig situada a la Pobla de Mafumet i el punt d'encreuament de la riera de Corbera, al límit dels termes municipals de Sant Andreu de la Barca i Corbera de Llobregat.

Posteriorment CAMPSA ha sol·licitat, davant el Departament d'Indústria i Energia, l'autorització administrativa, l'expropiació forçosa i l'ocupació urgent dels béns i els drets afectats del tram d'oleoducte comprès entre el punt d'encreuament de la riera de Corbera, al límit dels termes municipals de Sant Andreu de la Barca i Corbera de Llobregat abans indicat, i la factoria de CAMPSA al Morrot, a la ciutat de Barcelona.

Una vegada sol·licitats els informes preceptius als ajuntaments i als organismes afectats, i sotmès a informació pública el projecte corresponent, en el qual s'inclou la llista concreta i individualitzada dels béns i els drets afectats, s'han presentat diverses al·legacions, que es poden resumir en: sol·licitud de rectificació d'error quant a la titularitat i la descripció dels béns i els drets afectats; sol·licitud d'adopció de mesures especials de seguretat ateses les condicions dels terrenys per on discorre el traçat; imposició de condicionats tècnics i sol·licitud de modificacions del traçat.

CAMPSA, per la seva part, ha procedit a la correcció dels errors que han palesat els titulars dels béns i els drets afectats i ha realitzat els aclariments que li han estat sol·licitats.

Quant a la zona de servitud i amb l'objecte de reduir al mínim l'impacte de l'oleoducte en terreny agrícola, s'ha determinat reduir la franja de servitud temporal fins a 10 m, com a màxim. Així mateix, pel que fa al traçat de l'oleoducte per la vall del riu Llobregat, ateses les característiques del terreny, s'han introduït mesures especials de seguretat pel que fa a la construcció, l'explotació i la posterior inspecció i la vigilància de la instal·lació. La Junta d'Aigües, per la seva banda, ha fixat unes directrius per a l'execució del projecte que han estat recollides al "Projecte constructiu en el riu Llobregat i rieres tributàries" presentat per CAMPSA a la Junta esmentada, del qual s'ha emès informe favorable.

En relació amb l'afectació a instal·lacions de servei públic i construccions, el peticionari ha acceptat els condicionants tècnics establerts pels ajuntaments i els organismes afectats.

Quant a les modificacions de traçat sol·licitades, no escau la seva consideració en no ser idònies des del punt de vista tècnico-econòmic.

L'ocupació urgent sol·licitada s'entén justificada pel gran nombre d'afectats per la instal·lació de l'oleoducte i la necessitat de la seva prompta construcció per tal de garantir les existències mínimes de productes petroliers a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR