DECRET 274/1991, de 14 d'octubre, sobre canalitzacions de telefonia i altres serveis per cable en els edificis de nova construcció.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

L'evolució que en les últimes dècades han experimentat tecnologies com la informàtica, l'electrònica i les comunicacions, l'ús de les quals s'ha anat incorporant i generalitzant en tots els àmbits de la vida tant laboral com domèstica, fa que una de les prestacions essencials que s'han de preveure en el procés edificatori, qualsevol que sigui l'ús a què es destinin els edificis, sigui l'existència de la canalització necessària en els immmobles que permeti assegurar l'establiment de les instal·lacions de telefonia i altres serveis per cable.

En conseqüència, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

En el procés d'edificació d'immobles s'haurà de preveure la realització de les canalitzacions necessàries per a la incorporació de les xarxes destinades al servei de telefonia i altres serveis per cable.

Article 2

S'haurà de preveure també la realització d'aquestes canalitzacions en els edificis resultants de les obres de gran rehabilitació, enteses com a tals les que solament excloguin enderrocament de façanes.

Article 3

Les companyies subministradores dels serveis queden obligades a passar les xarxes del servei per les canalitzacions construïdes pel titular de l'edifici.

Article 4

Les condicions que han de complir aquestes canalitzacions es concretaran en la Norma reglamentària de l'edificació NRE-CXT, sobre canalitzacions de la xarxa de telefonia, que aprovi el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Article 5

L'observança de la Norma reglamentària de l'edificació NRE-CXT/91 es farà constar en els projectes dels edificis en els quals les seves prescripcions siguin de compliment obligatori.

Article 6

Els departaments de la Generalitat vetllaran pel compliment d'aquest Decret en els edificis que promoguin o supervisin d'acord amb les seves competències i, a tal efecte, podran fer les inspeccions que calgui dels projectes, les obres i els edificis.

Disposició final Es faculta el conseller de Política Territorial i Obres Públiques per dictar les disposicions necessàries per al desplegament del que determina aquest Decret i, en particular, per aprovar la Norma reglamentària d'edificació NRE-CXT/91, sobre canalitzacions de la xarxa de telefonia i altres serveis per cable en els edificis.

Barcelona, 14 d'octubre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR