ORDRE CMC/282/2009, de 27 de maig, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per realitzar projectes municipals de dinamització cultural en els àmbits de l'increment o captació de públics i de la formació i sensibilització de les activitats de circ, i que no formin part de la seva programació estable.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

CMC/282/2009, de 27 de maig, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per realitzar projectes municipals de dinamització cultural en els àmbits de l'increment o captació de públics i de la formació i sensibilització de les activitats de circ, i que no formin part de la seva programació estable.

Per tal de donar suport a la realització de projectes municipals de dinamització cultural en l'àmbit de les activitats artístiques professionals; consolidar i ampliar la participació, l'increment de públics o la captació de nous públics en les activitats culturals promogudes pels municipis de Catalunya i, en especial, d'aquelles iniciatives de les Ciutats Amigues del Circ previstes en el Pla Integral del Circ a Catalunya.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per realitzar projectes municipals de dinamització cultural en els àmbits de l'increment o captació de públics i de la formació i sensibilització de les activitats de circ, i que no formin part de la seva programació estable, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre CMC/154/2008, de 3 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ens locals per realitzar projectes per a l'increment de públics o la captació de nous públics, per a l'activitat artística professional.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 27 de maig de 2009

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a la realització de projectes municipals de dinamització cultural en l'àmbit de les activitats artístiques professionals, així com consolidar i ampliar la participació, l'increment de públics o la captació de nous públics en les activitats culturals promogudes pels municipis de Catalunya. Les activitats subvencionades s'han de dur a terme durant l'any de la publicació de la convocatòria corresponent i no han de formar part de la programació estable municipal d'activitats culturals.

1.2 Tenen la consideració de projectes de dinamització cultural aquells projectes que desenvolupin accions en els àmbits següents:

  1. Projectes que tinguin com a finalitat l'increment de públics o la captació de nous públics per a l'activitat artística professional.

    Tenen aquesta consideració els projectes que desenvolupin accions de complement a la pròpia activitat cultural, especialment en els àmbits de la dansa, el circ, la música o el teatre; així com els plans de comunicació i les accions de sensibilització artística que vagin dirigides prioritàriament a la captació de públics no habituals, públic familiar, joves i altres col·lectius específics.

  2. Projectes en els camps de la formació i la sensibilització del circ, desenvolupats pels municipis agrupats a la xarxa de Ciutats Amigues del Circ, i no inclosos en la programació estable d'arts escèniques i música o d'activitats culturals del municipi.

    1.3 Queden excloses d'aquestes línies de subvenció les campanyes publicitàries puntuals i els productes promocionals, així com les programacions d'activitats o d'espectacles culturals ja recollides en d'altres línies de subvenció del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Així mateix, en queden exclosos els projectes que no contemplin la seva difusió en català o aranès.

    .2 Destinataris/àries

    Poden optar a les subvencions els ajuntaments de Catalunya i les entitats públiques dependents o vinculades, incloses les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament públic.

    .3 Incompatibilitats

    No hi poden optar aquells sol·licitants que hagin obtingut una subvenció per al mateix projecte per qualsevol òrgan o organisme del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, o participat per aquest. Tampoc poden optar a les subvencions aquelles activitats susceptibles de ser subvencionades a través de les diferents convocatòries del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per a la programació estable d'activitats culturals.

    .4 Quantia

    4.1 Les subvencions consistiran en una dotació econòmica no percentual i seran concedides en funció de les disponibilitats pressupostàries i tenint en compte els criteris de valoració fixats a la base 8.

    4.2 L'import màxim de les subvencions no podrà superar el 50% del cost del pressupost de l'activitat.

    4.3 El suport econòmic a les activitats incloses en els projectes presentats en l'àmbit del circ podrà ser d'un màxim de 5.000 euros per als municipis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR