ORDRE SLT/145/2006, de 30 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/145/2006, de 30 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la salut.

La Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, modificada parcialment per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, disposa que al Departament de Sanitat i Seguretat Social li correspon la determinació dels criteris, les directrius i les prioritats de les polítiques sanitàries. Amb el canvi de la denominació de Departament de Sanitat i Seguretat Social per la de Departament de Salut, en virtut del Decret 303/2004, de 25 de maig, es vol prioritzar un nou model basat en la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia. Aquest model es vertebra en tres eixos: la salut pública, l'atenció sanitària i l'atenció a la dependència. El Decret 219/2005, d'11 d'octubre, estableix una nova estructura del Departament de Salut on es delimiten uns òrgans i unes funcions en base a aquest nou concepte de salut.

El Pla de Salut, d'acord amb el que preveu l'esmentada Llei d'ordenació sanitària, és una eina essencial per a la planificació del sistema de salut i per a la determinació de les directrius de les actuacions que cal dur a terme.

L'activitat de foment de l'Administració sanitària mitjançant la concessió de subvencions i ajuts respon a la participació d'entitats públiques i privades en el sistema de salut, com a agents externs a la pròpia Administració, amb actuacions que coincideixen amb les diferents línies de subvencions i que comparteixen els objectius amb l'Administració.

Atès el que disposen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres;

Vistos els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Salut;

En ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per part del Departament de Salut per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la salut, d'acord amb les línies d'activitat subvencionables que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre SLT/32/2005, de 17 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions a entitats privades sense afany de lucre per al finançament d'activitats de prevenció de la infecció pel VIH/sida (DOGC núm. 4326, de 18.2.2005).

Disposició final

Única

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 30 de març de 2006

Marina Geli i Fàbrega

Consellera de Salut

Annex

Bases

.1 Règim jurídic

Les subvencions regulades per aquestes bases s'ajustaran al capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; a les lleis especials aprovades pel Parlament i les respectives lleis de pressupostos de la Generalitat; a l'Ordre del conseller d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997), i als preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i, supletòriament, els seran aplicables les normes de dret administratiu i, si no n'hi ha, les de dret privat.

.2 Objecte de les subvencions

2.1 L'objecte de les subvencions és el finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la salut, en qualsevol cas, no substitutives de prestacions assistencials, d'acord amb les línies de subvencions que es detallen tot seguit:

2.1.1 Accions de suport a entitats representatives dels interessos dels pacients o dels seus familiars.

2.1.2 Accions vinculades a línies estratègiques del Departament de Salut.

2.1.2.1 Pla director d'oncologia.

2.1.2.2 Pla director d'immigració.

2.1.2.3 Pla director de malalties de l'aparell circulatori.

2.1.2.4 Pla director sociosanitari.

2.1.2.5 Pla director de salut mental i addiccions.

2.1.2.6 Programa de la sida.

2.1.2.7 Programa de drogodependències.

2.1.2.8 Dona i salut.

2.1.2.9 Malalties minoritàries.

2.1.3 Actuacions en el camp de la promoció i protecció de la salut i en l'àmbit de les malalties emergents.

2.2 Una mateixa entitat podrà presentar-se a més d'una línia de subvenció si es tracta de projectes diferents en cada línia.

2.3 Les despeses objecte de subvenció s'ajustaran, en qualsevol cas, al pressupost de l'activitat presentada i a la naturalesa de la partida pressupostària amb càrrec a la qual s'atorgui la subvenció, i ha de tractar-se de despeses corrents d'acord amb la normativa pressupostària.

.3 Entitats sol·licitants

3.1 Poden sol·licitar les subvencions entitats sense caràcter lucratiu que desenvolupin activitats incloses en l'objecte de les línies assenyalades a la base 2.

3.2 Per a l'obtenció d'aquestes subvencions, les entitats sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

3.2.1 Les activitats que constitueixen l'objecte de l'entitat s'han de poder incloure en l'activitat subvencionable i en la línia en base a la qual es demana la subvenció.

3.2.2 L'entitat ha d'haver-se constituït almenys amb dos anys d'antelació a la data de publicació de la convocatòria, excepte en el cas de federacions i confederacions, que podran ser més recents, però hauran de ser constituïdes per entitats d'almenys dos anys d'antiguitat.

3.2.3 Comptar amb l'estructura adequada per gestionar les activitats previstes en els programes presentats.

3.2.4 En el cas que l'entitat tingui 50 o més persones en plantilla, donar compliment al que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, i si escau, el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril.

3.2.5 Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

3.2.6 Estar al corrent de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i de les obligacions davant la Seguretat Social.

3.2.7 No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3.2.8 No haver estat sancionada per resolució ferma, durant els últims tres anys, per la comissió d'una infracció greu en matèria d'integració laboral de persones discapacitades o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de prevenció de riscos laborals, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

3.2.9 Disposar dels mitjans humans i materials necessaris i tenir assignats els recursos econòmics necessaris per a la realització de l'activitat de prevenció de riscos laborals a l'empresa, d'acord amb el que disposa la Llei 31/1995, de 8 de novembre, sobre prevenció de riscos laborals, i el reglament de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR