DECRET 142/1999, de 18 de maig, pel qual s'estableixen les característiques de les plaques de matrícula dels vehicles adscrits al cos de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

142/1999, de 18 de maig, pel qual s’estableixen les característiques de les plaques de matrícula dels vehicles adscrits al cos de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra.

L’article 27.5 del Reglament general de vehicles, aprovat pel Reial decret 2822/1998, de 23 de desembre, preveu que els vehicles adscrits al cos de policia d’una comunitat autònoma puguin utilitzar, en el seu àmbit, plaques de matrícula amb una contrasenya i numeració pròpies, sense perjudici de la seva matriculació ordinària en la corresponent prefectura de trànsit.

Així mateix, la transferència, mitjançant la Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre, de competències executives en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor a la Comunitat Autònoma de Catalunya, així com la consegüent adopció de noves competències com a policia ordinària i integral per part del cos de mossos d’esquadra, en el seu procés de desplegament territorial, impliquen la necessitat d’identificar els vehicles que estan adscrits al servei policial.

L’ús de la contrasenya "CME" es correspon amb les sigles de la denominació històrica del cos de mossos d’esquadra, que va adoptar la que va ser la primera força de policia professional a Catalunya.

Per tot l’exposat, i d’acord amb l’article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Governació i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Els vehicles adscrits al cos de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra poden utilitzar una placa de matrícula en la qual consti la contrasenya "CME", acompanyada d’un número de quatre xifres que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR