ORDRE PRE/361/2004, de 6 d'octubre, per la qual es modifica el catàleg d'activitats fisicoesportives en el medi natural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

ORDRE PRE/361/2004, de 6 d'octubre, per la qual es modifica el catàleg d'activitats fisicoesportives en el medi natural.

El Decret 56/2003, de 20 de febrer, pel qual es regulen les activitats fisicoesportives en el medi natural, estableix a l'annex 1 el catàleg d'activitats fisicoesportives en el medi natural i preveu que s'hi poden afegir o suprimir activitats per Ordre del conseller o de la consellera competent en matèria d'esport, a proposta del secretari o de la secretària general del'Esport.

D'acord amb la disposició addicional quarta del Decret 56/2003, de 20 de febrer, a proposta del secretari general de l'Esport,

Ordeno:

Article únic

Es modifica el catàleg d'activitats fisicoesportives en el medi natural, que queda redactat en els termes que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria única

Es deixa sense efecte l'annex 1 del Decret 56/2003, de 20 de febrer, que conté el catàleg d'activitats fisicoesportives en el medi natural, el qual queda substituït pel catàleg annex a la present Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 6 d'octubre de 2004

Josep Bargalló Valls

Conseller en Cap

Annex

Catàleg de les activitats fisicoesportives en el medi natural

.1 Activitats en espais rocosos

1.1 Descens en barrancs i engorjats.

Pràctica esportiva que consisteix a seguir el curs d'un riu o torrent a través d'un barranc, combinant la natació, les tècniques d'escalada i l'espeleologia per salvar els obstacles naturals de la ruta.

.

1.2 Escalada.

Pràctica esportiva que consisteix a pujar una muntanya per un indret difícil mitjançant l'ús de mans i peus per agafar-se (preses) i per repenjar-se alternativament en la progressió, i amb l'ajut de mitjans artificials (cordes, pitons).

(Disciplina esportiva de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya).

1.3 Espeleologia.

Pràctica esportiva que consisteix en l'exploració, amb finalitats esportives o científiques, dels avencs i les coves.

(Modalitat i disciplina esportiva de la Federació Catalana d'Espeleologia).

1.4 Espeleobusseig (espeleologia subaquàtica continental).

Pràctica esportiva que consisteix en l'exploració, amb finalitats esportives o científiques, dels avencs i les coves amb recorregut subaquàtic.

(Disciplina esportiva de la Federació Catalana d'Espeleologia).

1.5 Salt de pont.

Pràctica esportiva que consisteix a llançar-se des d'un pont, subjectat per una corda lleugerament elàstica que deixa suspès el saltador en l'aire.

1.6 Salt elàstic.

Pràctica esportiva que consisteix a llançar-se des d'un lloc alt, subjectat per una goma elàstica que fa pujar i baixar el saltador diverses vegades.

1.7 Vies ferrades.

Pràctica esportiva que consisteix a seguir una ruta predeterminada mitjançant una cordada instal·lada en espais preferiblement rocosos.

.2 Activitats a l'alta muntanya

2.1 Alpinisme.

Pràctica esportiva que consisteix en la realització de recorreguts bàsicament pedestres i d'escalada en alta muntanya, sobre tota mena d'inclinacions i tipus de superfície (roca, neu i gel) que requereix la utilització de mitjans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR