DECRET 53/2008, d'11 de març, de modificació del Decret 240/2004, de 30 de març, d'aprovació del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i dels criteris aplicables a la seva planificació; i del Decret 22/2005, de 22 de febrer, d'aprovació del Reglament de salons recreatius i de joc.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyDecret

DECRET

53/2008, d'11 de març, de modificació del Decret 240/2004, de 30 de març, d'aprovació del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i dels criteris aplicables a la seva planificació; i del Decret 22/2005, de 22 de febrer, d'aprovació del Reglament de salons recreatius i de joc.

Mitjançant el Decret 240/2004, de 30 de març, d'aprovació del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i dels criteris aplicables a la seva planificació, posteriorment modificat parcialment pel Decret 25/2006, de 28 de febrer, es va aprovar el catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya, com també els criteris de planificació dels jocs i apostes esmentats, d'acord amb la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, i tenint en compte la competència estatutària exclusiva de la Generalitat de Catalunya en aquesta matèria, que entre d'altres inclou la creació i l'autorització de jocs i apostes, com també la regulació de les empreses dedicades a la gestió, la comercialització, el control dels locals, les instal·lacions i els equipaments utilitzats per a complir aquestes activitats.

El Decret esmentat va aprovar els criteris que han de regir en la planificació dels jocs i apostes autoritzats a Catalunya, a l'empara de l'article 4 de la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, limitant el nombre d'autoritzacions relatives a sales de bingos, casinos i màquines recreatives.

Pel que fa als salons de joc, el Decret 240/2004, en cap moment no va limitar les autoritzacions d'instal·lació. Posteriorment, mitjançant el Decret 22/2005, de 22 de febrer, d'aprovació del Reglament de salons recreatius i de joc, es van establir les condicions que han de reunir els salons de joc, que són aquells dedicats principalment a explotar màquines recreatives amb premi o tipus B.

Pel que fa a l'autorització d'instal·lació d'aquests tipus de saló es va atribuir la competència a la persona titular de la Direcció General del Joc i d'Espectacles, qui ha de valorar la incidència en el medi social i urbà, les possibles repercussions sobre la infància i la joventut, la seguretat ciutadana i les condicions del local.

Així mateix, el Decret citat va establir la possibilitat d'introduir màquines especials per a sales de joc regulades a l'article 8 del Decret 23/2005, de 22 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament de màquines recreatives i d'atzar. Atesa aquesta possibilitat, la disposició transitòria del Decret 22/2005, de 22 de febrer, de conformitat amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR