ORDRE SLT/558/2006, de 20 de novembre, per la qual la unitat operativa de l'Institut Català de la Salut Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida de Catalunya (CEESCAT) s'integra a l'empresa pública Institut Català d'Oncologia, adscrita al Servei Català de la Salut, i passa a denominar-se Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/558/2006, de 20 de novembre, per la qual la unitat operativa de l'Institut Català de la Salut Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida de Catalunya (CEESCAT) s'integra a l'empresa pública Institut Català d'Oncologia, adscrita al Servei Català de la Salut, i passa a denominar-se Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT).

La disposició addicional única del Decret 365/1994, de 23 de desembre, de modificació del Decret 68/1987, de 20 de febrer, de reestructuració del Programa per a la prevenció i el control de la sida, i en general, de les infeccions provocades pel VIH (DOGC núm. 2011, de 13.2.1995), atribuí les funcions de caràcter tècnic relacionades amb la vigilància epidemiològica de la infecció per VIH i la sida, els criteris d'actuació tecnicosanitària i, en general, l'estudi de l'epidèmia pel VIH i processos relacionats, així com el suport en el disseny i l'avaluació de projectes tècnics, a l'òrgan tècnic que a aquests efectes s'havia de crear, en el si de l'Institut Català de la Salut, pel conseller de Salut.

En compliment d'aquesta previsió, per Ordre de 28 de juny de 1995 (DOGC núm. 2080, de 26.7.1995) es creà la unitat operativa de l'Institut Català de la Salut Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida de Catalunya (CEESCAT), adscrit a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, amb l'objectiu d'actuar com a òrgan tècnic de referència i suport al Departament de Salut en les funcions especificades en la disposició addicional única del Decret 365/1994, precitat.

Posteriorment, mitjançant el Decret 445/2004, de 30 de novembre, pel qual es modifica el Decret 395/1996, de 12 de desembre, pel qual s'estableixen els procediments de notificació de malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics al Departament de Salut (DOGC núm. 4273, de 2.12.2004), el CEESCAT passà a concentrar la informació epidemiològica relativa a les infeccions de transmissió sexual.

D'altra banda, el Govern de la Generalitat, per Acord de 7 de febrer de 1995, fet públic per Resolució del conseller de Salut de 7 de març de 1995 (DOGC núm. 2029, de 24.3.1995), va autoritzar el Servei Català de la Salut per crear l'empresa pública Institut Català d'Oncologia, amb l'objectiu primordial de dirigir, gestionar i prestar serveis d'atenció oncològica en els àmbits assistencial, docent i de recerca, com també el disseny i la realització d'estudis i qualssevol activitats relacionades amb l'epidemiologia i el control del càncer.

Atesa la coincidència d'objectius en algunes de les línies de recerca desenvolupades pel CEESCAT i per l'Institut Català d'Oncologia, i també amb la voluntat de millorar les actuacions i optimitzar els recursos disponibles en prevenció i control de la sida i en general de les infeccions associades al VIH, escau integrar la unitat operativa de referència a l'empresa pública del Servei Català de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR