RESOLUCIÓ CMC/549/2008, de 13 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a galeries d'art de Catalunya per a la realització d'activitats de difusió de la seva programació i propostes art...

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Les Indústries Culturals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CMC/549/2008, de 13 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a galeries d'art de Catalunya per a la realització d'activitats de difusió de la seva programació i propostes artístiques.

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en la sessió de 30 de gener de 2008, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a galeries d'art de Catalunya per a la realització d'activitats de difusió de la seva programació i propostes artístiques,

Resolc:

.1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 30 de gener de 2008, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a galeries d'art de Catalunya per a la realització d'activitats de difusió de la seva programació i propostes artístiques.

.2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes a comptar de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de febrer de 2008

Lluís Noguera i Jordana

President del Consell d'Administració

ACORD

de 30 de gener de 2008, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a galeries d'art de Catalunya per a la realització d'activitats de difusió de la seva programació i propostes artístiques

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions a galeries d'art de Catalunya per a la realització d'activitats de difusió de la seva programació i propostes artístiques, que consten a l'annex d'aquest Acord.

Annex

Bases

.1 Objecte i incompatibilitats

1.1 L'objecte d'aquesta línia de subvencions és col·laborar amb les galeries d'art de Catalunya per a la realització d'activitats que recolzin la difusió de la seva programació i de les seves propostes artístiques.

1.2 En queden exclosos l'edició de fulls o targetes d'invitació que les galeries envien habitualment per a les inauguracions d'exposicions, l'edició de catàlegs o d'altres documents impresos de la galeria que no siguin gratuïts, les edicions o coedicions d'aquests participades per administracions públiques, les reedicions o els encàrrecs d'edició.

1.3 En el cas d'edició de catàlegs se subvencionaran com a màxim dos projectes per galeria.

1.4 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases no són compatibles amb altres ajuts per al mateix projecte de l'Institut Català de les Indústries Culturals, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents.

1.5 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb altres subvencions pel mateix concepte de la resta de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents, així com d'altres administracions públiques i entitats públiques o privades, sense perjudici del que preveu la base 15.

.2 Destinataris/àries

2.1 Poden optar a les subvencions totes les empreses constituïdes com a galeries d'art, domiciliades a Catalunya o en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya, que, durant l'any de publicació de la convocatòria, tinguin programació d'exposicions en els seus locals i tinguin en projecte dur a terme alguna de les activitats que preveu la base 1.1.

Als efectes d'aquesta línia de subvencions s'entenen com a galeries d'art les persones físiques o jurídiques que tinguin com a activitat principal l'exposició oberta al públic d'obres d'art amb finalitat comercial. L'Institut Català de les Indústries Culturals pot demanar l'acreditació d'aquesta circumstància en el cas que ho consideri necessari.

2.2 No poden optar-hi les entitats sense finalitat de lucre.

.3 Requisits

Per poder optar a les subvencions s'han de complir els requisits següents:

  1. Les propostes han de correspondre a activitats realitzades per les galeries durant l'any de publicació de la convocatòria o que s'iniciïn l'any de publicació de la convocatòria i que continuïn durant el mes de gener de l'any següent.

  2. En el cas de galeries de la ciutat de Barcelona que optin a aquestes subvencions, hauran d'acreditar una activitat continuada durant nou mesos l'any, com a mínim, i la presentació de cinc exposicions diferents, com a mínim, durant l'any de publicació de la convocatòria i l'anterior. En el cas de galeries d'altres municipis que optin a aquestes subvencions, hauran d'acreditar una activitat continuada durant sis mesos l'any, com a mínim, i la presentació de tres exposicions diferents, com a mínim, durant l'any de publicació de la convocatòria i l'anterior.

  3. La llengua utilitzada en la realització del projecte haurà de ser, com a mínim, el català.

  4. Les propostes que facin referència a publicacions hauran de preveure un tiratge mínim de 500 exemplars.

  5. Les propostes d'edició sempre hauran d'anar associades a activitats que formin part de la programació de la galeria.

  6. L'activitat per a la qual es demana l'ajut ha d'estar vinculada a una sala ubicada a Catalunya.

    .4 Quantia

    4.1 Les subvencions consisteixen en una dotació econòmica, en funció de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR