RESOLUCIÓ CLT/1103/2012, de 14 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de documentals destinats a ser emesos per televisió.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, adoptat en sessió de 22 de desembre de 2011, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de documentals destinats a ser emesos per televisió,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals de 22 de desembre de 2011, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de documentals destinats a ser emesos per televisió.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant el/la conseller/a de Cultura en el termini d’un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de febrer de 2012

Xavier Solà i Cabanas

President del Consell d’Administració

Acord

de 22 de desembre de 2011, del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de documentals destinats a ser emesos per televisió.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D’acord amb l’article 7.2.i) dels Estatuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d’abril, el Consell d’Administració acorda:

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de documentals destinats a ser emesos per televisió, que consten a l’annex d’aquest Acord.

Annex

Bases

—1 Objecte i incompatibilitats

1.1 L’objecte d’aquestes bases és subvencionar la realització de documentals televisius, per tal que es creïn productes d’alta qualitat destinats als mercats nacionals i internacionals.

Els documentals televisius s’han d’acabar entre l’1 de gener de l’any anterior al de concessió de la subvenció i el 15 de desembre de l’any posterior al de concessió de la subvenció.

1.2 No són subvencionables les sèries documentals, ni com a conjunt ni cadascun dels seus capítols per separat.

1.3 Les subvencions que es concedeixin d’acord amb aquestes bases no són compatibles amb altres ajuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals per al mateix projecte destinats a produccions cinematogràfiques que s’explotin comercialment en sales d’exhibició.

1.4 Les subvencions que es concedeixin d’acord amb aquestes bases són compatibles amb altres ajuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals, de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, de qualsevol departament de l’Administració de la Generalitat o entitat vinculada, així com d’altres entitats públiques o privades, i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, amb l’excepció prevista al punt 3.

—2 Destinataris/àries

2.1 Poden accedir a aquestes subvencions les empreses de producció audiovisual independents que estiguin inscrites al Registre d’empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un Estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu, i amb establiment permanent a Catalunya.

2.2 S’entén per empresa productora audiovisual independent la persona física o jurídica que compleixi les condicions següents: té una personalitat jurídica diferent de la d’una empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual; no participa de manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; el seu capital social no té una participació directa o indirecta en més d’un 15%, per part d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual, i en els darrers tres exercicis fiscals no ha facturat més del 90% del seu volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual.

2.3 Als efectes d’aquestes bases, s’entén per empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual la persona física o jurídica que assumeixi la responsabilitat editorial del servei de ràdio o de televisió, o dels continguts audiovisuals de què es tracti, i els transmeti o els faci transmetre per un tercer.

2.4 No poden ser destinatàries de les subvencions previstes en aquestes bases les empreses productores audiovisuals la participació de les quals en el documental sigui financera.

—3 Requisits

Per poder optar a les subvencions s’han de complir els requisits següents:

  1. La durada dels documentals ha de ser de més de 45 minuts.

  2. Tenir garantit el finançament complet del projecte i acreditar-ho. Almenys el 65% del cost del documental ha d’estar garantit mitjançant contractes o acords amb empreses de televisió públiques o privades, altres finestres d’explotació, i/o resolucions de concessió de subvencions provinents d’administracions públiques. En tots els casos, els contractes o acords presentats han d’indicar clarament l’import de les respectives aportacions. L’aportació de recursos propis que es faci al projecte ha d’estar acreditada mitjançant saldo mitjà dels 12 mesos previs a la presentació de la sol·licitud de subvenció, de qualsevol compte corrent o dipòsit a termini de l’empresa productora.

  3. La persona sol·licitant ha d’haver signat almenys un contracte definitiu amb una empresa titular de l’explotació d’un canal de televisió d’àmplia difusió al territori de Catalunya.

    En cas de documentals televisius amb un pressupost igual o inferior a 150.000,00 euros, l’aportació econòmica global provinent d’empreses titulars de l’explotació d’un canal de televisió ha de ser, com a mínim, del 25% del pressupost total del projecte. Per a documentals televisius amb un pressupost superior a 150.000,00 euros, aquesta aportació ha de ser, almenys, de 40.000,00 euros. Queden exceptuats del compliment d’aquest requisit els documentals televisius que iniciïn el rodatge amb anterioritat al 30 de març de 2012.

  4. El documental ha d’haver estat finançat en més d’un 50% per empreses amb domicili social a Catalunya o bé d’un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu i establertes a Catalunya, o fet per societats participades en més d’un 50% per les empreses esmentades.

    Queden exceptuades del compliment d’aquest requisit les produccions amb una projecció internacional acreditada o amb un interès artístic o cultural especial, o amb un pressupost elevat. Correspon a la comissió prevista a la base 9.3 assessorar l’òrgan instructor en l’aplicació d’aquestes excepcions. No es pot entendre, en cap cas, que una producció té un pressupost elevat si és inferior a la mitjana resultant dels pressupostos de produccions subvencionades durant l’any anterior al de concessió de la subvenció.

  5. Almenys el 50% del cost total de la producció ha de correspondre a treballs efectuats per persones físiques o jurídiques domiciliades o amb establiment permanent a Catalunya.

    No obstant això, en cas de coproduccions amb d’altres comunitats autònomes o de coproduccions internacionals, almenys el 50% de la inversió realitzada per l’empresa o empreses domiciliades a Catalunya o domiciliades en un Estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya, ha de correspondre a treballs efectuats per persones físiques o jurídiques domiciliades o amb establiment permanent a Catalunya. Així mateix, l’aportació de personal tècnic i artístic de cada empresa coproductora ha de ser equilibrada respecte al seu percentatge de participació pressupostària en la coproducció.

  6. L’empresa sol·licitant s’ha d’encarregar de la producció executiva del projecte, de manera que la persona física encarregada de la producció executiva n’ha de dependre contractualment.

    Així mateix, la despesa corresponent a l’aportació de l’empresa sol·licitant al conjunt del projecte s’ha de facturar a nom de l’empresa sol·licitant.

    —4 Despesa subvencionable

    4.1 Es consideren despeses subvencionables les que de manera indubtable responguin a la naturalesa de l’activitat subvencionada i resultin estrictament necessàries. En cap cas el cost d’adquisició de les despeses subvencionables...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR