RESOLUCIÓ CLT/1678/2012, de 30 de juliol, per la qual es dóna publicitat a l'Acord de 7 de juny de 2012 del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de llargmetratges televisius de ficció destinats a ser emesos per televisió.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals adoptat en la sessió de 7 de juny de 2012, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de llargmetratges televisius de ficció destinats a ser emesos per televisió,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals de 7 de juny de 2012, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de llargmetratges televisius de ficció destinats a ser emesos per televisió.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant el/la conseller/a de Cultura en el termini d’un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 30 de juliol de 2012

Xavier Solà i Cabanas

President del Consell d’Administració

ACORD

de 7 de juny de 2012, del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de llargmetratges televisius de ficció destinats a ser emesos per televisió.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D’acord amb l’article 7.2.i) dels Estatuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d’abril, el Consell d’Administració acorda:

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de llargmetratges televisius de ficció destinats a ser emesos per televisió, que consten a l’annex d’aquest Acord.

Annex

Bases

—1 Objecte i incompatibilitats

  1. L’objecte d’aquestes bases és subvencionar la producció de llargmetratges televisius de ficció per tal que es creïn productes d’alta qualitat destinats als mercats nacionals i internacionals.

    Amb aquesta subvenció es vol impulsar la producció de llargmetratges televisius que canalitzin el talent creatiu, tècnic i artístic, així com consolidar el sector audiovisual mitjançant la participació de personal tècnic i empreses establertes a Catalunya.

    Els llargmetratges televisius de ficció han d’haver iniciat el rodatge a partir de l’1 de gener de l’any anterior al de concessió de la subvenció, i haver-lo finalitzat abans de l’últim dia hàbil del mes d’octubre de l’any de concessió de la subvenció. Així mateix, l’obra ha d’estar finalitzada, com a màxim, l’últim dia hàbil del mes d’octubre de l’any posterior al de la concessió de la subvenció.

  2. No són objecte d’aquestes bases els llargmetratges televisius d’animació, ni els projectes de naturalesa acadèmica produïts per empreses amb vinculació directa amb centres de formació en l’audiovisual que rebin qualsevol tipus d’ajut de l’Institut Català de les Empreses Culturals. Als efectes d’aquestes bases s’entén per vinculació directa el fet que l’empresa gestora del centre formatiu tingui una participació directa o indirecta en el capital social de l’empresa productora i que pugui designar més de la meitat dels membres dels seus òrgans d’administració o direcció.

  3. Les subvencions que es concedeixen d’acord amb aquestes bases no són compatibles amb ajuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals destinats a produccions cinematogràfiques que s’explotin comercialment en sales d’exhibició, ni amb altres ajuts d’aquest institut atorgats per al mateix projecte en el marc d’aquesta mateixa línia, i sí que són compatibles amb altres ajuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i d’organismes dependents, així com d’altres entitats públiques o privades, i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat.

    —2 Destinataris/àries

  4. Poden optar a les subvencions les empreses de producció audiovisual independents que estiguin inscrites al Registre d’empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu i amb establiment permanent a Catalunya.

  5. S’entén per empresa productora audiovisual independent la persona física o jurídica que compleix les condicions següents: té una personalitat jurídica diferent de la d’una empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual; no participa de manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; el seu capital social no és participat, directament o indirectament, en més d’un 15% per part d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual, i en els darrers tres exercicis fiscals no ha facturat més del 90% del seu volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual.

  6. Als efectes d’aquestes bases s’entén per empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual la persona física o jurídica que assumeixi la responsabilitat editorial del servei de ràdio o de televisió, o dels continguts audiovisuals de què es tracti, i els transmet o els fa transmetre per un tercer.

    —3 Requisits

    Per poder optar a les subvencions s’han de complir els requisits següents:

    1. Tenir garantit el finançament complet del projecte i acreditar-ho. Per tal d’acreditar el pla de finançament s’ha d’aportar còpia dels acords, cartes de compromís o contractes amb empreses de televisió públiques o privades i/o empreses distribuïdores d’altres finestres d’explotació, així com les resolucions de concessió de subvencions que cobreixin la participació de l’empresa o les empreses productores sol·licitants així com del seu o els seus coproductors, en el cas que n’hi hagi. No es considera garantit el pla de finançament si l’aportació que s’hi preveu provinent de recursos propis de l’empresa o les empreses productores del llargmetratge superen el 15% del cost pressupostat.

    2. La persona sol·licitant ha d’haver signat almenys un contracte definitiu amb una empresa titular de l’explotació d’un canal de televisió d’àmplia difusió al territori de Catalunya.

    3. El llargmetratge televisiu ha d’haver estat finançat en més d’un 50% per empreses amb domicili social a Catalunya o bé d’un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu i establertes a Catalunya, o fet per societats participades en més d’un 50% per les empreses esmentades.

      Queden exceptuats del compliment d’aquest requisit els llargmetratges televisius amb una projecció internacional acreditada o amb un interès artístic o cultural especial o amb un pressupost elevat. Correspon a la comissió que preveu la base 9.3 assessorar l’òrgan instructor en l’aplicació d’aquestes excepcions. No es pot entendre, en cap cas, que una producció té un pressupost elevat si és inferior a la mitjana resultant dels pressupostos de produccions subvencionades durant l’any anterior al de concessió de la subvenció.

    4. Almenys el 75% del cost total de la producció ha de correspondre a treballs efectuats per persones físiques o jurídiques domiciliades o amb establiment permanent a Catalunya.

      No obstant, en cas de coproduccions amb d’altres comunitats autònomes o de coproduccions internacionals, almenys el 75% de l’aportació pressupostària procedent de qualsevol ens de l’Administració catalana, ha de correspondre a treballs efectuats per persones físiques o jurídiques domiciliades o amb establiment permanent a Catalunya.

      Així mateix, l’aportació de personal tècnic i artístic de cada empresa coproductora ha de ser equilibrada respecte al seu percentatge de participació pressupostària en la coproducció.

    5. Només poden accedir a aquesta subvenció les coproduccions en les quals la participació pressupostària en la producció de l’empresa sol·licitant sigui almenys del 20% del pressupost total del llargmetratge.

    6. No poden accedir a aquesta subvenció els llargmetratges de televisió que hagin estat finançats en una quantia igual o superior al 75% per una sola empresa titular de l’explotació d’un canal de televisió.

    7. La persona sol·licitant s’ha d’encarregar de la producció executiva del projecte. L’empresa sol·licitant n’ha de ser la titular i hi ha d’anar dirigida la facturació de la totalitat de la seva part d’aportació al projecte. També és condició indispensable que el productor executiu sigui una persona que depengui contractualment de l’empresa sol·licitant.

      —4 Despesa subvencionable

  7. Es consideren despeses subvencionables les que de manera indubtable responguin a la naturalesa de l’activitat subvencionada i siguin estrictament necessàries. En cap cas el cost d’adquisició de les despeses subvencionables pot ser superior al valor de mercat.

  8. L’IVA es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR