RESOLUCIÓ CMC/3181/2010, de 30 d'agost, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 22 de juliol de 2010, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la millora de projectes audiovisuals en fase de desenvolupament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Les Indústries Culturals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CMC/3181/2010, de 30 d'agost, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 22 de juliol de 2010, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la millora de projectes audiovisuals en fase de desenvolupament.

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en sessió de 22 de juliol de 2010, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la millora de projectes audiovisuals en fase de desenvolupament,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 22 de juliol de 2010, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la millora de projectes audiovisuals en fase de desenvolupament.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 30 d'agost de 2010

Lluís Noguera i Jordana

President del Consell d'Administració

Acord

de 22 de juliol de 2010, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la millora de projectes audiovisuals en fase de desenvolupament.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

—1 Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la millora de projectes audiovisuals en fase de desenvolupament, que consten en l'annex d'aquest Acord.

—2 Derogar les bases publicades mitjançant la Resolució CMC/831/2009, de 23 de març, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 17 de desembre de 2008, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la millora de projectes audiovisuals en fase de desenvolupament.

Bases

—1 Objecte i incompatibilitats

1.1 Aquestes bases tenen per objecte la concessió de subvencions per a la millora del projectes audiovisuals en la seva fase de desenvolupament, en les modalitats següents:

  1. Elaboració de material destinat als mercats internacionals. Aquells projectes que estiguin en fase de cerca de finançament en el mercat internacional podran sol·licitar ajut per al disseny i realització d'aquest material. Per a aquest objecte seran subvencionables les despeses corresponents a:

    Traducció del guió a llengües no oficials a l'estat espanyol.

    Disseny del material gràfic promocional.

    Impressió i elaboració efectiva d'aquest.

    Realització de qualsevol altre material promocional, incloent-se materials audiovisuals, destinats principalment a les vendes internacionals.

  2. Assessorament extern en el desenvolupament de guió i viabilitat del projecte. Aquesta categoria comprendrà totes les tasques d'assessorament extern que es duguin a terme per a la millora i desenvolupament del text del guió, així com per a l'anàlisi de la viabilitat del projecte. Així, són subvencionables les despeses corresponents a la contractació d'un consultor de guió, argumentista, dialoguista i altres tipus d'assessoria que tinguin com a base el text del guió que es puguin plantejar, i siguin addicionals a les tasques ja realitzades pel mateix guionista.

  3. Contractació d'un pla de màrqueting. L'elaboració d'un pla de màrqueting que contribueixi a una millor definició i conceptualització del producte a comercialitzar, que permeti identificar el públic objectiu i els clients potencials, així com una estratègia definida de penetració en els mercats nacional i internacional. Aquest pla de màrqueting s'haurà de contractar en les fases inicials del projecte audiovisual elaborat per empreses especialitzades i expertes en el camp del màrqueting.

  4. Reescriptura del guió. Aquesta categoria comprèn aquells casos en els quals sigui necessari un treball de reescriptura per part del mateix guionista o per un de nou contractat per a l'ocasió.

    1.2 Els projectes objecte d'aquesta línia de subvencions són els llargmetratges cinematogràfics de ficció, documentals o d'animació, i les minisèries de ficció per a televisió. S'entén per minisèrie de ficció el llargmetratge televisiu de ficció que, a causa de la seva llarga durada, pugui ser emès en dues parts i la durada completa del qual no superi els 200 minuts.

    1.3 Als efectes d'aquestes bases, s'entén per la fase de desenvolupament totes aquelles activitats prèvies a l'inici del rodatge, necessàries per a la realització del projecte audiovisual.

    1.4 Queden exclosos d'aquestes bases aquells projectes que hagin iniciat la fase de producció en el moment de presentació de la sol·licitud.

    1.5 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases no són compatibles amb altres ajuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals ni de cap altra entitat pública o privada per a la mateixa finalitat. En canvi, és compatible amb altres ajuts per al mateix projecte audiovisual però amb una altra finalitat.

    —2 Destinataris/àries

    2.1 Poden optar a les subvencions aquelles empreses de producció cinematogràfica independents que estiguin inscrites al Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un Estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.

    S'entendrà per empresa de producció cinematogràfica independent aquella persona física o jurídica que compleix les condicions següents: té una personalitat jurídica diferent de la d'un editor de serveis de televisió; no participa de manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d'un o diversos editors de serveis de televisió; el seu capital social no té una participació directa o indirecta superior al 15%, per part d'un o diversos editors de serveis de televisió, i en els darrers tres exercicis fiscals no ha facturat més del 90% del seu volum de facturació a un mateix editor de serveis de televisió.

    Als efectes d'aquestes bases s'entén per editor de serveis de televisió la persona física o jurídica que assumeixi la responsabilitat editorial de la programació televisiva i que la transmeti o la faci transmetre a un tercer, d'acord al previst a l'article 3 de la Llei 25/1994, de 12 de juliol, per la que s'incorpora a l'ordenament jurídic la Directiva 89/552/CEE, sobre la coordinació de disposicions legals, reglamentàries i administratives dels Estats membres, relatives a l'exercici d'activitats de radiodifusió televisiva.

    2.2 També poden optar a les subvencions les empreses productores cinematogràfiques no independents inscrites al Registre d'Empreses Audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un Estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya, sempre que la totalitat dels llargmetratges cinematogràfics que produeixin siguin en règim de coproducció amb empreses coproductores independents, amb un percentatge màxim d'inversió del 60% del pressupost de cada pel·lícula.

    —3 Requisits i condicions

    3.1 Les sol·licituds de subvenció han de complir els requisits següents:

  5. Que l'empresa sol·licitant ostenti directament els drets sobre la font originària a partir de la qual es desenvolupi l'obra audiovisual (guió, novel·la, etc).

  6. El projecte audiovisual ha de comptar com a mínim amb una primera versió del guió en el moment de presentació de la sol·licitud.

  7. En el cas d'obra derivada d'un primer guió, disposar d'autorització o dels drets corresponents del primer guionista per poder fer l'adaptació.

  8. Els treballs de desenvolupament objecte de la sol·licitud de subvenció han de ser realitzats per empreses sense cap vinculació amb l'empresa sol·licitant segons el que es descriu l'article 68.2 del Reial decret 887/2006, de 21 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR