DECRET 189/1995, de 13 de juny, de creació del Consell Català de Formació Ocupacional i Col·locació i de supressió del Consell Català de Formació Ocupacional.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

En data de 21 de gener de 1994, es va crear, mitjançant Decret, el Consell Català de Formació Ocupacional com a òrgan del Consell de Treball de Catalunya, per tal de donar un marc adequat a la voluntat de la Generalitat de comptar amb l'assessorament i l'opinió dels agents socials respecte de totes aquelles qüestions que afecten la formació ocupacional a Catalunya, alhora que assumia les funcions pertanyents als comitès provincials de seguiment i a la comissió de treball de la formació ocupacional del Consell de Treball.

Al llarg del 1994 s'han produït a l'àmbit laboral tot un seguit de modificacions, entre les quals cal destacar el trencament del monopoli que l'INEM posseïa en la gestió de la intermediació entre l'oferta i la demanda de treball, que fan recomanable introduir alguns canvis tant en la composició com en les funcions atribuïdes al Consell Català de Formació Ocupacional.

El Consell de Treball de Catalunya, en el Ple del dia 23 de gener de 1995, després d'haver debatut el projecte del Servei Català de Col·locació va arribar a l'acord de la conveniència de la creació d'un servei públic català per tal de millorar la intermediació entre l'oferta i la demanda de treball a Catalunya.

En base a les esmentades modificacions i l'acord pres en el Ple del Consell de Treball de Catalunya, la Generalitat ha creat, dins de l'àmbit de les seves competències, el Servei Català de Col·locació per tal de realitzar una tasca d'intermediació entre l'oferta i la demanda en el món laboral utilitzant recursos de les administracions públiques i de la societat civil a través del model català de la formació ocupacional i promovent la interconnexió de les iniciatives ja existents al nostre teixit social orientades al foment de l'ocupació mitjançant tasques de suport a la inserció laboral.

És per això que en la línia d'objectius marcats per la Resolució 179/IV del Parlament de Catalunya, adoptada el 27 d'octubre de 1994, s'estima necessari crear un Consell Català de Formació Ocupacional i Col·locació per tal de donar resposta a aquests canvis.

Atès el Decret 24/1994, de 21 de gener, de creació del Consell Català de Formació Ocupacional i el Decret 79/1993, de 9 de març, de modificació de la normativa i el funcionament del Consell de Treball de Catalunya, modificat pel Decret 25/1994, de 21 de gener;

Atès que s'ha donat audiència als agents socials representants al Consell Català de Formació Ocupacional, amb l'informe previ dels serveis jurídics del Departament, a proposta del conseller de Treball i d'acord amb el que preveuen els articles 22 i 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, Decreto:

Consell Català de Formació Ocupacional i Col·locació

Article 1

Es crea el Consell Català de Formació Ocupacional i Col·locació, que és l'òrgan del Consell de Treball de Catalunya amb funcions consultives i d'assessorament en el si del qual es desenvolupa específicament la participació institucional de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya, en relació amb les accions de formació ocupacional, accions afins de caràcter ocupacional i d'intermediació de l'oferta i demanda en el mercat de treball, que desenvolupi la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Treball. Les funcions d'aquest òrgan es duran a terme sens perjudici de les que corresponen a l'Administració de la Generalitat com a responsable de la planificació, programació, organització, gestió i control de la formació i accions afins de caràcter ocupacional.

Article 2

Són funcions del Consell Català de Formació Ocupacional i Col·locació:

  1. Anualment conèixer i debatre, prèviament, la planificació general que desplegui la política de formació ocupacional, actuacions afins de caràcter ocupacional i d'intermediació d'oferta i demanda en el mercat de treball, els seus objectius i criteris, i formular propostes sobre aquestes qüestions.

  2. Conèixer i emetre informe, anualment i abans de l'elaboració dels pressupostos, sobre les propostes pressupostàries referides a accions de formació ocupacional, accions afins de caràcter ocupacional i d'intermediació d'oferta i demanda en el mercat de treball.

  3. Conèixer i emetre informe sobre les normatives que regulen els diferents programes de formació ocupacional, afins de caràcter ocupacional i el Servei Català de Col·locació, abans que siguin aprovades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR