DECRET 69/1992, de 2 de març, de creació del Consell Català de Seguretat i Salut Laboral. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1780, pàg. 5535, de 6.8.1993).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

En virtut del Reial Decret 2210/1979, de 7 de setembre, es transferiren a la Generalitat les competències estatals en matèria de seguretat i higiene en el treball assignades al Departament de Treball pel Decret de 26 de setembre de 1979, competències que, d'acord amb l'article 79.7 de la Constitució espanyola i l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, estableixen que correspon a la Generalitat l'exercici de la legislació de l'Estat en matèria de treball, assumint les competències i serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució exercia l'Estat. D'aquesta manera, el Departament de Treball ha anat exercint aquestes funcions, i ha anat creant l'estructura de participació d'organitzacions sindicals i empresarials. Així, en virtut del Decret 223/1986, de 21 de juliol (DOGC de 8.8.1986), es regulà la participació institucional en el seguiment de les actuacions dels centres de seguretat i higiene. Així també, es crearen les respectives juntes territorials, que, sota la dependència del Consell de Treball i amb caràcter d'òrgans de participació institucional, s'estableixen en cada demarcació.

D'altra banda, el Programa Interdepartamental de Salut Laboral, creat en virtut de l'Acord del Consell Executiu de 9 d'octubre de 1989, establí entre les seves conclusions la creació d'un òrgan superior de participació institucional d'empresaris i treballadors que, amb el nom de Consell Català de Seguretat i Salut dels Treballadors, hauria de ser l'òrgan que vehiculés l'esmentada participació d'empresaris i treballadors en el desenvolupament de la política i les actuacions de la Generalitat en el camp de la seguretat i la salut laboral.

El Consell Català de Seguretat i Salut Laboral, que es crea mitjançant aquest Decret, realitzarà les seves funcions en concordança amb les directives comunitàries sobre seguretat i salut dels treballadors, de la Llei d'ordenació sanitària de Catalunya, dins el marc previst en el seu Pla de salut, de la normativa laboral referent a aquesta matèria i de qualsevol altra disposició legal que li sigui d'aplicació.

En conseqüència, d'acord amb el que preveuen els articles 22 i 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR