DECRET 284/1991, de 20 de desembre, pel qual es declara la utilitat pública de les obres d'ampliació del cementiri de la fundació privada Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, a l'efecte de l'expropiació forçosa dels béns i drets necessaris i la urgència en la seva ocupació.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'autonomia de Catalunya, a l'article 9.24, estableix la competència exclusiva de la Generalitat sobre fundacions i associacions de caràcter docent, cultural, artístic, benèfico-assistencial i similars que exerceixin principalment les seves funcions a Catalunya. L'exercici del protectorat sobre les fundacions privades de Catalunya correspon al Departament de Justícia.

En data 19 d'abril de 1988, la fundació privada Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona va sol·licitar davant el conseller de Justícia la declaració d'utilitat pública a favor de les obres d'ampliació del cementiri de la seva propietat a Tarragona a l'efecte de l'expropiació dels immobles necessaris, d'acord amb la Llei de 17 de juliol de 1945 sobre expropiació forçosa per a institucions privades de caràcter benèfic.

La Llei de 17 de juliol de 1945, d'expropiació forçosa a favor d'institucions privades de caràcter benèfic, preveu la possibilitat que les fundacions i altres entitats de caràcter benèfic, benèfico-docent o cultural obtinguin la declaració d'utilitat pública a favor de les obres que realitzin a càrrec seu, que tendeixin a la instal·lació, l'ampliació o la millora de serveis propis de la seva finalitat, a l'efecte de l'expropiació forçosa dels immobles que siguin necessaris.

A l'expedient administratiu format arran de la sol·licitud de declaració d'utilitat pública i d'expropiació s'ha acreditat que es compleixen tots els requisits previs que conté l'article 1 de la Llei de 17 de juliol de 1945. A més, la fundació ha aportat i completat degudament la documentació que es requereix a l'article 3 de la Llei esmentada, i s'han sol·licitat i rebut informes favorables a l'expropiació del Departament de Sanitat i Seguretat Social, del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, del Gabinet Jurídic Central i també de l'Ajuntament de Tarragona.

Amb les obres projectades es respecten els plans urbanístics municipals i, concretament, el Pla especial de concreció d'ús de cementiri aprovat el 13 de desembre de 1989 per la Comissió d'Urbanisme de Tarragona, un cop aprovat inicialment per l'Ajuntament de Tarragona el 9 de març de 1989, en el qual es preveu la destinació dels terrenys afectats a l'ús de cementiri; si bé cal puntualitzar que l'expropiació del tràmit actual no s'haurà d'entendre com un dels sistemes d'actuació que preveu la legislació urbanística (articles 119 i següents de la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR