ORDRE INT/23/2013, d'1 de febrer, per la qual s'estableix el contingut del certificat acreditatiu de l'acte de comprovació de prevenció i seguretat en matèria d'incendis i els supòsits que estan exceptuats de l'acte de comprovació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

L’article 132 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de protecció civil, que inclou, en tot cas, la regulació, la planificació i l’execució de mesures relatives a les emergències i la seguretat civil, i també la direcció i la coordinació dels serveis de protecció civil, que inclouen els serveis de prevenció i extinció d’incendis, sens perjudici de les facultats dels governs locals en aquesta matèria, respectant el que estableixi l’Estat en exercici de les seves competències en matèria de seguretat pública.

La Llei 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d’incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis, disposa a l’article 25 que s’efectuï un acte de comprovació, amb caràcter general i sens perjudici del que estableix l’apartat 5 del mateix article, en els supòsits subjectes al control preventiu de l’Administració de la Generalitat, d’acord amb la secció segona del capítol III del seu títol IV.

En aquests casos, especificats a l’annex 1 de la mateixa Llei, d’acord amb el mateix article 25 les persones titulars de l’establiment, l’activitat, la infraestructura o l’edifici han de sol·licitar a una entitat col·laboradora de l’Administració en l’àmbit de la prevenció i la seguretat en matèria d’incendis que efectuï un acte de comprovació per verificar que l’establiment, l’activitat, la infraestructura o l’edifici compleixen totes les prescripcions establertes per la legislació sectorial aplicable en prevenció i seguretat en matèria d’incendis i, específicament, les establertes per l’autorització o llicència sol·licitada. L’entitat col·laboradora ha d’expedir el certificat de l’acte de comprovació en el període d’un mes des de la sol·licitud.

L’esmentada Llei 3/2010, del 18 de febrer, estableix, a l’apartat 5 de l’article 25, que es poden determinar, per ordre del conseller o consellera del departament competent en matèria de prevenció i extinció d’incendis, els supòsits d’entre els establerts a l’annex 1 que estan exceptuats de l’acte de comprovació.

Aquestes excepcions atenen la naturalesa de les mesures de prevenció i seguretat a disposar i mantenir en certes infraestructures i, d’altra banda, la intervenció administrativa que ja es duu a terme per al control de les condicions de seguretat per a la posada en funcionament d’algunes instal·lacions.

L’apartat 6 del mateix article 25 disposa que el contingut del certificat acreditatiu de l’acte de comprovació sigui establert per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR