ORDRE ARP/423/2003, de 8 d'octubre, per la qual es regula el procediment per a la concessió dels ajuts per a la cessió de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/423/2003, de 8 d'octubre, per la qual es regula el procediment per a la concessió dels ajuts per a la cessió de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars.

L'Ordre ARP/274/2002, de 17 de juliol, regula la concessió a Catalunya dels ajuts comunitaris per a la cessió de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars (DOGC núm. 3689, de 31.7.2002).

El Reglament CE 1670/2000, del Consell, de 20 de juliol, que modifica el Reglament CE 1255/1999, del Consell, de 17 de maig, pel qual s'estableix l'organització comuna de mercats en el sector de la llet i dels productes lactis, redueix l'import de l'ajut que estableix l'article 14 i preveu la possibilitat que els estats membres puguin concedir ajuts complementaris a l'ajut comunitari.

El Reglament CE 2707/2000, de la Comissió, d'11 de desembre, estableix les modalitats d'aplicació del Reglament CE 1255/1999, del Consell, codifica i actualitza l'anterior legislació comunitària en matèria de la concessió d'un ajut comunitari per al subministrament de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars.

Després de l'experiència adquirida en la gestió dels ajuts per a la cessió de llet i productes lactis als alumnes de centres escolars, cal establir una nova normativa aplicable a Catalunya, d'acord amb el Reial decret 194/2002, de 15 de febrer, que estableix les modalitats d'aplicació de l'ajut al subministrament de llet i productes lactis als alumnes de centres escolars, sense perjudici de l'aplicabilitat directa dels esmentats reglaments comunitaris.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

La concessió dels ajuts per a la cessió de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars, que regula el Reglament CE 2707/2000, de la Comissió, d'11 de desembre, s'instrumenta, dins de l'àmbit territorial de Catalunya, d'acord amb el que preveuen la normativa comunitària esmentada, el Reial decret 194/2002, de 15 de febrer i aquesta Ordre.

Article 2

Beneficiaris

2.1 Seran beneficiaris de l'ajut els alumnes que assisteixin de manera regular a un centre escolar autoritzat pel Departament d'Ensenyament, de qualsevol dels nivells educatius següents, regulats per la Llei orgànica 10/1992, de 24 de desembre, de qualitat de l'ensenyament:

Educació preescolar.

Educació infantil.

Educació primària.

Educació secundària, que inclourà l'educació secundària obligatòria, el batxillerat i la formació professional de grau mitjà.

Educació especial, d'acord amb el que estableix el capítol V de la Llei orgànica esmentada anteriorment.

2.2 Els ajuts es concediran durant el període del curs escolar, i en el cas de centres d'educació preescolar i en centres d'educació especial, es podrà prorrogar als mesos d'estiu en què estiguin oberts.

Article 3

Objecte i import de l'ajut

3.1 L'ajut es concedirà exclusivament per al consum dels productes esmentats a l'annex 1 d'aquesta Ordre i per la quantitat màxima global de 0,25 litres d'equivalent de llet per alumne i dia de classe, consumits a les dependències del centre escolar.

Queda expressament exclosa de l'ajut la llet o el producte lacti que s'utilitzi en la preparació de menjars.

3.2 L'import de l'ajut és el que estableix l'article 4 del Reglament CE 2707/2000, del Consell.

3.3 D'acord amb l'article 14 del Reglament esmentat, la Direcció General de Desenvolupament Rural, com a òrgan gestor d'aquest línia d'ajut, establirà l'import màxim que s'ha de pagar per alumne beneficiari abans d'iniciar-se cada curs escolar el qual podrà modificar-se durant el transcurs del curs en el supòsit que es modifiqui l'import de l'ajut comunitari.

Article 4

Sol·licitants de l'ajut

4.1 Els ajuts per al subministrament de llet i determinats productes lactis als alumnes dels centres escolars, seran atorgats a un sol·licitant autoritzat.

Podran ser sol·licitants autoritzats:

a) El centre escolar.

b) L'associació de pares d'alumnes o una altra organització vinculada al centre escolar, dins del seu àmbit d'actuació.

c) El proveïdor dels productes.

Els centres escolars i les associacions definides a l'apartat 4.1.b) anterior, poden sol·licitar l'ajut directament al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca o fer-ho a través dels proveïdors autoritzats.

4.2 Als efectes del que disposa l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, que aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, els sol·licitants autoritzats tenen la consideració d'entitats col·laboradores, i estan subjectes al procediment de tramitació de l'ajut del qual en són beneficiaris els alumnes.

4.3 Els centres escolars i les associacions definides a l'apartat 4.1.b) anterior, que sol·licitin els ajuts directament al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca han de lliurar al Departament, per a cada curs escolar, el document de compromís per a la recepció de la subvenció d'acord amb el model normalitzat que els facilitaran les delegacions territorials, les oficines comarcals i els serveis centrals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i que tindrà consideració de sol·licitud d'autorització. Aquest document serà signat en el cas dels centres escolars pel director o per un representant legal del centre escolar, i en el cas de les associacions pel president de l'associació degudament legitimat, al qual s'hi adjuntarà un llistat amb el nom i els cognoms, relacionats per ordre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR