CIRCULAR 2/2017, de 21 d'abril, de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor, per la qual s'estableix el contingut de l'informe sobre la situació financera i de solvència i el contingut de l'informe especial de revisió de la situació financera i de solvència i qui n'és el responsable de l'elaboració, a presentar per les mutualitats de previsió social i altres entitats asseguradores supervisades per la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyCircular

Els articles 80 a 82 i 144 de la Llei 20/2015, de 14 de juliol, d'ordenació, supervisió i solvència de les entitats asseguradores i reasseguradores, obliguen a publicar amb caràcter anual, un informe sobre la seva situació financera i de solvència. Aquesta Llei ha transposat al nostre ordenament jurídic les disposicions de la Directiva 2009/138/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 25 de novembre de 2009, sobre l'activitat d'assegurança i de reassegurança i el seu exercici, que requerien un desenvolupament per norma amb rang de llei.

Així mateix l'article 91.2 del Reial decret 1060/2015, de 20 de novembre, d'ordenació, supervisió i solvència de les entitats asseguradores i reasseguradores, estableix la necessitat que l'informe sobre la situació financera i de solvència sigui sotmès a revisió i atribueix a la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor la competència per determinar el contingut de l'informe especial de revisió de l'informe sobre la situació financera i de solvència, així com el responsable de la seva elaboració.

La Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor va considerar convenient concretar amb una circular, tal com estableix l'article 4.2 de Decret 321/2016, de 22 de novembre, d'obligacions d'informació de caràcter econòmic de les mutualitats de previsió social i altres entitats asseguradores supervisades per la Generalitat de Catalunya, el contingut i qui és el responsable de l'elaboració de l'informe especial de revisió de l'informe sobre la situació financera i de solvència de les mutualitats de previsió social i les altres entitats asseguradores que estan sota la seva supervisió.

Sobre la base de tot el que s'ha exposat:

  1. Informe sobre la situació financera i de solvència

    Aquest informe ha de ser aprovat per la Junta Directiva o un òrgan anàleg de cada entitat asseguradora.

    1.1 Les mutualitats i altres entitats asseguradores acollides al règim especial de solvència han d'elaborar aquest document d'acord amb les indicacions següents:

    1. S'ha de seguir, tal com estableix la normativa europea, l'annex XX del Reglament (UE) 2015/35 de la Comissió de 10 d'octubre de 2014 pel qual es completa la Directiva 2009/138/CE del Parlament Europeu i del Consell sobre l'accés a l'activitat d'assegurança i reassegurança i el seu exercici (Solvència II). Aquest annex s'adjunta a la present Circular.

    2. S'hi han d'adjuntar com a part de l'informe sobre la situació financera i de solvència els darrers comptes anuals auditats de la mutualitat, un cop hagin estat aprovats per la respectiva assemblea general.

    3. No és necessari que s'adjunti cap plantilla de les previstes en el Reglament d'execució (UE) 2015/2452 de la Comissió de 2 de desembre de 2015, pel qual s'estableixen normes tècniques d'execució relatives als procediments, formats i plantilles de l'informe sobre la situació financera i de solvència de conformitat amb la Directiva 2009/138/CE del Parlament Europeu i del Consell.

    4. Aquest informe s'ha de fer públic d'acord amb el que estableix l'article 7 del Decret 321/2016, de 22 de novembre, d'obligacions d'informació de caràcter econòmic de les mutualitats de previsió social i altres entitats asseguradores supervisades per la Generalitat de Catalunya.

      La publicació i divulgació d'aquest informe s'ha de fer en dues fases: en la primera, en el termini assenyalat en l'article 6 del Decret 321/2016, de 22 de novembre, s'ha de publicar l'informe pròpiament dit i, en la segona, abans del dia 8 de juliol de cada any, s'han de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR