CIRCULAR 3/2017, de 21 d'abril, de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor, per la qual s'estableix la periodicitat amb què s'ha de realitzar l'avaluació interna dels riscos i de la solvència per part de les mutualitats de previsió social i altres entitats asseguradores supervisades per la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyCircular

L'article 45 de la Directiva 2009/138/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 25 de novembre de 2009, sobre l'accés a l'activitat d'assegurança i de reassegurança i el seu exercici (Solvència II) instaura l'avaluació interna dels riscos i de la solvència dins del sistema de gestió de riscos de totes les entitats asseguradores, que s'ha de realitzar periòdicament i immediatament després de qualsevol canvi significatiu del seu perfil de risc. S'estableix, així mateix, que els resultats d'aquesta avaluació interna dels riscos i de la solvència s'han de comunicar al corresponent supervisor.

Per la seva banda, l'article 304 del Reglament delegat (UE) 2015/35 de la Comissió de 10 de desembre de 2014, pel qual es completa la Directiva de Solvència II, instaura l'informe de supervisió de l'avaluació interna dels riscos i de la solvència, el contingut del qual es determina en l'article 306 d'aquesta mateixa norma. Pel que fa al termini per a la seva presentació a l'òrgan de supervisió, l'article 312.1. b de l'esmentat Reglament delegat, estableix que s'ha d'efectuar en el termini de dues setmanes un cop conclosa l'avaluació.

La Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor va considerar convenient concretar amb una circular, tal com estableix l'article 6 de Decret 321/2016, de 22 de novembre, d'obligacions d'informació de caràcter econòmic de les mutualitats de previsió social i altres entitats asseguradores supervisades per la Generalitat de Catalunya, la periodicitat en què les mutualitats de previsió social i les altres entitats asseguradores que són sota la seva supervisió han de realitzar aquesta avaluació interna dels riscos i de la solvència.

Sobre la base de tot el que s'ha exposat:

  1. Les mutualitats de previsió social i les altres entitats asseguradores sotmeses a la supervisió de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor han de fer l'avaluació interna dels riscos i de la solvència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR