DECRET 287/1990, de 21 de novembre, pel qual s'estableixen normes sobre l'ordenació i la classificació dels establiments de restauració. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1411, pàg. 934, de 25.2.1991).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 235/1994.

La Generalitat de Catalunya, des de l'assumpció de les seves competències exclusives en matèria de turisme, ha regulat els establiments i les noves ofertes turístiques amb la finalitat d'adequar-los a les condicions socials actuals. Així s'ha procedit amb els càmpings, els hotels, els apartaments turístics, les agències de viatge, els parcs aquàtics i les cases de pagès, entre d'altres ofertes. Ara correspon, mitjançant el present Decret, regular els establiments de restauració a l'àmbit de Catalunya per tal d'aprofundir, un cop més, en l'adequació de l'ordenació del sector turístic;

A proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Definició sectorial i àmbit d'aplicació

Article 1

Queden subjectes a la present norma els establiments oberts al públic que es dediquen com a activitat principal a subministrar de forma professional i habitual, mitjançant preu, menjars i begudes per consumir en el mateix lloc, d'acord amb les especificacions que reglamentàriament es determinen. Així mateix, el present Decret serà aplicable a totes les activitats d'aquest tipus que es duguin a terme, amb caràcter complementari, als locals de pública concurrència compresos en el vigent catàleg d'espectacles, activitats recreatives i establiments públics. Els establiments que duen a terme activitats subjectes al present Decret tindran la consideració d'establiments d'utilització pública, sens perjudici que la direcció de cadascun d'ells pugui establir determinades normes o condicions sobre l'ús dels seus serveis i instal·lacions i de la normativa vigent en matèria d'espectacles, activitats recreatives i locals públics.

Grups. Definicions

Article 2

Els establiments de restauració, en atenció a les seves característiques, s'ordenen en tres grups: Restaurant. Bar. Restaurant-bar.

Article 3

Restaurant és un establiment que disposa de cuina i servei de menjador a l'objecte d'oferir al públic, mitjançant preu, menjars i begudes per ser consumits en el mateix local.

Article 4

Bar és un establiment que disposa de barra i que també pot disposar de servei de taula, si s'escau, per proporcionar al públic, mitjançant preu, begudes acompanyades o no de tapes i entrepans freds o calents, per ser consumits en el mateix local.

Article 5

Restaurant-bar és un establiment obert al públic que ofereix mitjançant preu els serveis de restaurant i bar establerts als articles 3 i 4.

Article 6

Els bars es classificaran en una categoria única, i els restaurants i restaurants-bars en 5 categories, d'acord amb els requisits específics i les mesures d'ordre general que s'estableixen a l'annex 1 d'aquest Decret. Els serveis territorials del Departament de Comerç, Consum i Turisme seran els òrgans encarregats d'atorgar les corresponents classificacions. Aquesta classificació es mantindrà mentre compleixin els requisits que s'han tingut en compte en el moment de concedir-la, i es podrà modificar d'ofici o a instància de l'interessat.

Article 7

Tots els establiments hauran d'exhibir obligatòriament, a efectes d'informació, la identificació que es determina: Una R blanca sobre fons blau pantone 300-C en el cas dels restaurants. Una B blanca sobre fons blau pantone 300-C en el cas dels bars. Una R i una B blanques sobre fons blau pantone 300-C en el cas dels restaurants-bars. En els casos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR