DECRET 217/1981, de 29 de juliol, creant la Comissió Tècnica de Coordinació de Salvaments Especials.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Entre les competències exclusives de la Generalitat, segons l'article 9 de l'Estatut, cal esmentar l'esport i lleure (29) i la Joventut (26). Entre els esports practicats, aquells que es realitzen a la muntanya han tingut un important increment en el nostre País, en aquests darrers anys. Conseqüentment, també s'ha incrementat el nombre d'accidents. Entitats diverses, consagrades al muntanyisme, i afectades per aquest fet o amb una clara vocació d'ajut, han organitzat grups de socors i han cercat i provat fórmules de col·laboració amb organismes dins el camp del socorrisme.

Aquestes tasques, altament eficaces, des de molts punts de vista, es troben condicionades per la manca d'infrastructura econòmica i administrativa i l'absència de suport oficial en alguns aspectes concrets.

El Servei d'Extinció d'Incendis i de Salvaments de la Generalitat, en la seva estructura general, pot proporcionar el suport logístic, econòmic i administratiu que es necessita.

Per tant, i a fi d'afrontar d'una manera orgànica i coherent aquest problema, es proposa la creació d'una Comissió Tècnica de Coordinació dels Salvaments Especials. A proposta del Conseller de Governació i previ acord del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea la Comissió Tècnica de Coordinació

de Salvaments Especials, que tindrà les competències i composició que es determinen en el present Decret.

Article segon

- Els objectius de la Comissió Tècnica de

Coordinació de Salvaments especials serà:

- Formalitzar l'inventari de recursos existents en totes les entitats que actualment participen en salvaments especials per definir les necessitats més importants, en aquest camp.

- Formular els plans d'emergència bàsics per als diferents tipus d'accidents.

- Establir una proposta base de normes per a la mobilització dels ajuts.

- Definir els centres d'alarma i fixar-ne la ubicació.

Article tercer

- Mitjançant el treball d'aquesta Comissió

Tècnica de Coordinació s'establiran unes bases generals d'actuació per a la formalització de convenis de col·laboració específics entre la Generalitat i els diversos Ens cooperadors.

Article quart

- La Generalitat podrà atendre els següents

aspectes bàsics:

- Dotacions materials complementàries.

- Comunicacions Radiotelefòniques.

- Vehicles per a desplaçaments.

- Assegurances del personal que intervingui.

- Despeses originades pel Salvament.

-...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR