ORDRE ARP/164/2006, de 5 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts en forma de subvenció directa per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders, i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/164/2006, de 5 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts en forma de subvenció directa per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders, i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

El Reglament CE 1257/1999, del Consell, de 17 de juny, sobre l'ajut al desenvolupament rural a càrrec del Fons europeu d'orientació i garantia agrícola (FEOGA), estableix el marc dels ajuts comunitaris a favor d'un desenvolupament rural sostenible, i dedica el capítol 7 als ajuts per a la millora de la transformació i la comercialització de productes agrícoles.

En el marc d'aquest Reglament, el Programa de desenvolupament rural (PDR), aprovat per la Comissió europea, preveu, entre les mesures incloses al programa específic de Catalunya, ajuts destinats a fomentar les activitats esmentades.

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació va publicar el Reial decret 117/2001, de 9 de febrer, pel qual s'estableix la normativa bàsica de foment de les inversions per a la millora de les condicions de transformació i comercialització dels productes agraris, silvícoles i de l'alimentació, modificat posteriorment pel Reial decret 326/2003, de 14 de març.

L'alt grau d'integració de l'agricultura amb l'agroindústria i la capacitat que aquesta darrera té per crear llocs de treball, fa que el sector agroalimentari sigui d'una gran importància a l'hora de contribuir a l'estabilització de la població agrària a Catalunya.

Així mateix, fomentar la vinculació entre sector productiu i agroindustrial és d'importància fonamental per a la millora de la competitivitat i el valor afegit dels productes agraris.

Donat que la innovació esdevé una eina imprescindible a l'hora d'obtenir una millora sostenible en la productivitat i competitivitat empresarial i, per tant, en la competitivitat i valor afegit dels productes agraris, fa que sigui convenient prioritzar els projectes de caràcter innovador que portin a terme les empreses agroalimentàries a Catalunya.

En conseqüència i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts consistents en una subvenció directa per al foment de la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders, les quals es publiquen als annexos d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2006 destinats a finançar els projectes d'inversió innovadors que realitzen les empreses agroalimentàries per a la millora de les condicions de transformació i comercialització dels productes agraris, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre i que figuren als annexos 1 i 2.

2.2 En cas que un beneficiari presenti més d'un projecte que afecti un mateix establiment industrial, identificat pel número de Registre d'indústries agràries i alimentàries de Catalunya (RIAAC) o bé del Registre d'establiments industrials de Catalunya (REIC), aquests projectes s'acumularan en un sol expedient, d'acord amb el que estableix la Llei 30/1992.

2.3 Es constituirà una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat d'avaluar les sol·licituds presentades, amb la documentació completa i valorades pels serveis tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'establir els expedients a resoldre en aquesta convocatòria, atenent els seus requeriments específics i els criteris de prioritat que estableix l'annex 1.

La comissió estarà formada per:

El/la director/a general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries.

Els/les cinc directors/res dels serveis territorials.

El/la subdirector/a d'Ajuts per al Desenvolupament Rural, que actuarà com a secretari/ària de la Comissió.

Quan les sol·licituds auxiliables superin les disponibilitats pressupostàries, la Comissió de valoració determinarà quina serà la puntuació mínima que han d'assolir els projectes per poder ser aprovats. També determinarà, si escau, el percentatge d'ajut.

En atenció a l'anterior, i en cas que hi hagi sol·licituds que no puguin ser ateses per manca de disponibilitat pressupostària, la Comissió de valoració podrà proposar que s'acullin a la línia d'ajuts de bonificació d'interessos de préstecs per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaderes convocats per a l'any 2006.

2.4 El termini de presentació de les sol·licituds serà d'un mes comptat des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.5 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant serà de sis mesos comptat a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa en el termini establert, la sol·licitud s'entén desestimada.

2.6 Els ajuts tenen caràcter de cofinançats d'acord amb el que preveu el Pla de desenvolupament rural, i aniran a càrrec de la partida pressupostària AG02 D/770170200/6130, del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, amb un import màxim de 150.000 euros per a l'any 2006.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre ARP/203/2005, de 27 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders i es convoquen els corresponents a l'any 2005 (DOGC núm. 4379, de 6.5.2005).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 5 d'abril de 2006

Antoni Siurana i Zaragoza

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex 1

Bases reguladores

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l'integren el Reglament CE 1257/1999, de 17 de juny, sobre l'ajut al desenvolupament rural a càrrec del FEOGA i de modificació i derogació de determinats reglaments (DOCE núm. L160, de 26.6.1999); el Reial decret 117/2001, de 9 de febrer, pel qual s'estableix la normativa bàsica de foment de les inversions per a la millora de les condicions de transformació i comercialització dels productes agraris, silvícoles i de l'alimentació (BOE núm. 36, de 10.2.2001); la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.03); el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 1234, de 22.12.1989); la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (BOE núm. 285, de 27.11.1992).

.2 Objecte dels ajuts

S'estableix una línia d'ajuts consistent en una subvenció directa destinada a fomentar els projectes d'inversió innovadors que portin a terme les empreses que realitzen processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders.

.3 Beneficiaris

Poden ser beneficiàries dels ajuts que estableix aquesta Ordre les persones físiques o jurídiques que hagin de suportar la càrrega financera de les inversions, de les quals es pugui demostrar la viabilitat econòmica, que compleixin les normes mínimes establertes en matèria de medi ambient, higiene i, si escau, benestar dels animals i duguin a terme l'activitat per a la qual s'atorga l'ajut durant un període mínim de cinc anys, comptat des de la data de concessió de l'ajut.

.4 Actuacions subvencionables

4.1 Són subvencionables les inversions destinades a la transformació i la comercialització dels productes de l'annex 1 del Tractat constitutiu de la Unió europea, llevat dels de la pesca, que realitzin les indústries agroalimentàries dels sectors següents:

Carni.

Lacti.

Ous i aviram.

Productes d'animals diversos.

Oleaginoses i proteaginoses.

Farratges.

Cereals.

Vins i alcohols.

Oli d'oliva.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR